Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δριμύ κατηγορώ Gabriel (ΥΠΕΞ Γερμανίας) κατά Trump για την κρίση στον Περσικό Κόλπο

Δριμύ κατηγορώ Gabriel (ΥΠΕΞ Γερμανίας) κατά Trump για την κρίση στον Περσικό Κόλπο
«Μια τέτοια "τραμποποίηση" (trumpisation) των σχέσεων στην περιοχή που σε κάθε περίπτωση συνταράσσεται από κρίσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη»
Την έντονη αντίδρασή του στις κινήσεις του Danld Trump, που πυροδότησε την κρίση στον Περσικό Κόλπο και την απομόνωση του Κατάρ από τους γείτονές του, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Sigmar Gabriel.
«Μια τέτοια "τραμποποίηση" (trumpisation) των σχέσεων στην περιοχή που σε κάθε περίπτωση συνταράσσεται από κρίσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.
Τα γιγάντια στρατιωτικά συμβόλαια που υπέγραψε πρόσφατα ο Αμερικανός Πρόεδρος με τις μοναρχίες του Κόλπου, ενισχύουν τον κίνδυνο ενός νέου κύκλου εξοπλισμών», δήλωσε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Handelsblatt η οποία θα δημοσιευτεί αύριο 7 Ιουνίου 2017, ο πρώην αντικαγκελάριος, συμπληρώνοντας:
«Πρόκειται για μια πολιτική απόλυτα εσφαλμένη και σίγουρα δεν είναι η πολιτική της Γερμανίας.
Ανησυχώ πολύ για τη δραματική κλιμάκωση και τις επιπτώσεις της για το σύνολο της περιοχής».
Στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία, ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε στη σύναψη εξοπλιστικών συμβολαίων ύψους ρεκόρ, ύψους 110 δισ. δολαρίων, με το Ριάντ.
«Θέλουν προφανώς σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό να απομονώσουν πλήρως το Κατάρ και να το πλήξουν την ίδια του την ύπαρξη», κατήγγειλε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να υποδεχθεί αύριο Τετάρτη τον Σαουδάραβα ομόλογό του, στο Βερολίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης