Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ολοταχώς προς την πτώχευση ο Πήγασος - Γιατί ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος του Φώτη Μπόμπολα

Ολοταχώς προς την πτώχευση ο Πήγασος - Γιατί ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος του Φώτη Μπόμπολα
Ο φόβος από την αποτίμηση του Mega κατά τη μεταβίβαση του ΔΟΛ
Ο μεγαλομέτοχος του Πήγασου, κ. Φώτης Μπόμπολας, απλά εξαφανίστηκε από την τριμερή οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την απεργία και η πτώχευση δείχνει αναπόφευκτη εξέλιξη.
Τα ίχνη του Ιβάν Σαββίδη αναζητούνται από τις τράπεζες, οι οποίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασίσουν τις κινήσεις που θα κάνουν προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Ωστόσο, πλην μεγάλης έκπληξης είναι αναμενόμενο να κινηθούν διαδικασίες πλειστηριασμών περιουσιακών στοιχείων και στη συνέχεια η εταιρία να πτωχεύσει.
Ο χρόνος που κυλά δεν είναι σύμμαχος του κ. Φώτη Μπόμπολα και πηγές της αγοράς θεωρούν ότι ανεξαρτήτως τελικής έκβασης θα πρέπει να καλύψει υποχρεώσεις προς τρίτους και κυρίως τους εργαζόμενους.
Οι τελευταίοι τηρούν σκληρή γραμμή γεγονός που δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στο βασικό μέτοχο ο οποίος βλέπει ότι τα μέσα του ομίλου απαξιώνονται.
Την ίδια στιγμή απορία προκαλούν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ακόμα και αν σταματήσει η απεργία τα έντυπα του ομίλου δύσκολα θα κυκλοφορήσουν λόγω έλλειψης χάρτου.
Και προκαλεί απορία δεδομένου ότι υποτίθεται πως ο Ιβάν Σαββίδης έχει ενδιαφέρον και επιθυμεί να αποκτήσει τον έλεγχο του ομίλου.
Πάντως το τίμημα των 5 εκ Ευρώ που κατέβαλε η πλευρά Σαββίδη έχει εξανεμιστεί καθώς 3,75 εκ Ευρώ καταβλήθηκαν στις τράπεζες και τα υπόλοιπα κατευθύνθηκαν προς πληρωμή επειγουσών υποχρεώσεων του ομίλου, όπως οι φόροι και οι εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Από την άλλη πλευρά, γεννάται το ερώτημα αν κατά πόσο το τίμημα που αγόρασε το 20% ο κ. Σαββίδης είναι δίκαιο.
Αυτό μένει να αποδεχτεί τους επόμενους μήνες καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα γεννηθούν ζητήματα προς διερεύνηση όπως η καταδολίευση πιστωτών.
Μια πρώτη γεύση του εύλογου και δίκαιου του τιμήματος θα γίνει κατά τη μεταβίβαση του ΔΟΛ προς τον όμιλο Μαρινάκη όπου θα πρέπει να κατανεμηθεί το ποσό της συνολικής προσφοράς ανά περιουσιακό στοιχείο για την υπογραφή των συμβάσεων μεταβίβασης.
Σε αυτή την, περίπτωση εφ όσον η Grant Thornton αποτιμήσει το 20% της Τηλέτυπος σε ποσό άνω των 5 εκ ευρώ, θα προκύψουν ζητήματα.
Και πιθανόν αυτό να είναι ένας από τους λόγους που ο όμιλος Μπόμπολα επείγεται να βρεθεί διέξοδος.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης