Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρουμελιώτης (Attica Bank): Πάμε σε 4ο μνημόνιο εάν δεν μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές

Ρουμελιώτης (Attica Bank): Πάμε σε 4ο μνημόνιο εάν δεν μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές
Αν δεν δώσουν τα μέτρα για το χρέος, θα μείνουμε με ένα πρόγραμμα που δεν θα πείσει τις αγορές είπε ο κ.Ρουμελιώτης
Την θέση ότι αν δεν μπορέσει η Ελλάδα να επιδιώξει την επανένταξή της στις αγορές τότε θα πάμε για 4ο μνημόνιο διατύπωσε ο Π. Ρουμελιώτης, πρόεδρος της Attica Bank και πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
«Το θέλει κανείς το 4ο μνημόνιο;
Εγώ αμφιβάλλω αν το θέλουν και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι και η ίδια η Γερμανία αν το θέλει.
Άρα θα πρέπει να καταλάβουν σε κάποια φάση ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου η Ελλάδα να επανενταχθεί στις αγορές» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Ρουμελιώτης.
Ερωτηθείς αν με τη συμφωνία που έχει δει το φως της δημοσιότητας η Ελλάδα θα μπορέσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ο κ.Ρουμελιώτης εξέφρασε τις αμφιβολίες του.
«Έχω αμφιβολίες γιατί όπως είδατε και ο Draghi για να μπορέσει να εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης πρέπει να έχει μία συγκεκριμένη δέσμευση από τους Ευρωπαίους σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.
Αν δεν δεσμευτούν οι Ευρωπαίοι, ανεξάρτητα του πότε θα εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα, μπορεί να εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος, αλλά θα πρέπει να είναι σαφή τα μέτρα, δηλαδή θα είναι επιμήκυνση, θα είναι σταθεροποίηση των επιτοκίων.
Αν δεν το δώσει αυτό ο Schaeuble, πολύ φοβάμαι, ότι θα μείνουμε με ένα πρόγραμμα το οποίο δεν θα πείσει τις αγορές για να μπορέσει η Ελλάδα και την ΕΚΤ να επωφεληθεί από την ποσοτική χαλάρωση και να επανενταχθεί στις αγορές προς το τέλος αυτού του προγράμματος» υποστήριξε ο κ.Ρουμελιώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης