Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (Πειραιώς): Είμαι αισιόδοξος για τα stress test του 2018 - Από τη MIG η τράπεζα θα αποχωρήσει με κέρδος

Μεγάλου (Πειραιώς): Είμαι αισιόδοξος για τα stress test του 2018 - Από τη MIG η τράπεζα θα αποχωρήσει με κέρδος
Oι βασικοί στόχοι της Agenda του 2020
Αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των stress test που θα ανακοινωθούν το καλοκαίρι του 2018, εμφανίστηκε ο Χρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κατά την παρουσίαση της Agenda 2020.
Επισήμανε ότι τα μετατρέψιμα ομόλογα που διαθέτει η τράπεζα ύψους 2 δισ. ευρώ λειτουργούν ως capital buffer μαζί με άλλες ενέργειες θα διασφαλίσουν ώστε να ανταπεξέλθει των stress tests η Τράπεζα Πειραιώς.
Σε ερώτηση για τη MIG τόνισε ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει δανειακή έκθεση 700 εκατ. ευρώ τα οποία θα πάρει πίσω στο ακέραιο, ενώ η αξία του 32% των μετοχών που κατέχει η Πειραιώς στη MIG ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ.
Για την Πειραιώς στόχος είναι να αποπληρωθούν τα δάνεια από τη MIG και να παραμείνει αυτόνομη.
Ως προς την πορεία της οικονομίας, η Πειραιώς εκτιμά ότι το 2017 θα κλείσει με ρυθμό ανάπτυξης κοντά ή λίγο πάνω από το 1%, ενώ οι συνολικές προβλέψεις για το τραπεζικό σύστημα, κάνουν λόγο για συνέχιση της μείωσης των δανείων έως και το 2019, ενώ οι εισροές καταθέσεων έως το 2020 εκτιμώνται σε 35 δισ.
Η διοίκηση Μεγάλου παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδίου Agenda 2020, μέσω του διαχωρισμού της τράπεζας στα υγιή οικονομικά στοιχεία και σε αυτά που περιλαμβάνουν όλα τα προβληματικά δάνεια.
Η Πειραιώς θα πουλήσει όλες τις θυγατρικές στο εξωτερικό.
Ως προς τη διαχείριση των προβληματικών δφανείων (NPLs) τόνισε ότι συνολικά θα υπάρχουν περίπου δέκα διαχειριστές, σχεδόν διπλάσιοι από τις τράπεζες που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Oι βασικοί στόχοι της Agenda του 2020 είναι οι ακόλουθοι:

• μείωση των δανείων σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών (NPLs) και των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) σε διεθνώς αποδεκτά επίπεδα,
• δημιουργία ενός κερδοφόρου και αειφόρου επιχειρηματικού μοντέλου, με ελκυστικές αποδόσεις για τους μετόχους μεσοπρόθεσμα,
• διατήρηση ισχυρής κεφαλαιακής βάσης,
• αποκατάσταση της αυτόνομης πρόσβασης σε χρηματοδότηση από τις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης