Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Εκροές καταθέσεων ύψους 18 δισ. ευρώ για την Banco Popular τις τελευταίες εβδομάδες

Reuters: Εκροές καταθέσεων ύψους 18 δισ. ευρώ για την Banco Popular τις τελευταίες εβδομάδες
Τον Μάρτιο του 2017, το σύνολο των καταθέσεων της ισπανικής τράπεζας ανερχόταν στα 79 δισ. ευρώ
Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 18 δισ. ευρώ έφτασαν οι εκροές καταθέσεων της Banco Popular «τις τελευταίες μόνο εβδομάδες», σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα.
Σημειώνεται ότι πριν τα παραπάνω, τον Μάρτιο του 2017, το σύνολο των καταθέσεων της ισπανικής τράπεζας ανερχόταν στα 79 δισ. ευρώ.
Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα (7 Ιουνίου 2017), η Banco Sandander θα προχωρήσει στην εξαγορά της υπό κατάρρευση Banco Popular, έναντι συμβολικού τιμήματος 1 ευρώ, ενώ θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου έως 7 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ε.Κ.Τ., «στις 6 Ιουνίου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκρινε πως η Banco Popular Espanol καταρρέει ή είναι πιθανό να καταρρεύσει.
Η σημαντική επιδείνωση της κατάστασης στη ρευστότητα της τράπεζας τις τελευταίες ημέρες οδήγησε στην απόφαση πως η τράπεζα στο άμεσο μέλλον δεν θα ήταν σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της.
Ως εκ τούτου, η Ε.Κ.Τ. αποφάσισε πως η Banco Popular καταρρέει ή είναι πιθανό να καταρρεύσει και ενημέρωσε εγκαίρως το S.R.B., το οποίο υιοθέτησε πρόγραμμα εκκαθάρισης που περιλαμβάνει την πώληση της Banco Popular Espanol στην Banco Santander.
H S.R.B. έκρινε πως η εκκαθάριση της τράπεζας είναι προς το δημόσιο συμφέρον και υιοθέτησε το πρόγραμμα εκκαθάρισης».
Η συμφωνία αναμένεται να έχει ουδέτερη επίπτωση στον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Santander.
H μετοχή της Banco Popular έχει χάσει το 50% της αξίας της τις τελευταίες τέσσερις μέρες, εν μέσω φόβων κατάρρευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης