Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κατάρ στρέφεται στην Τουρκία και το Ιράν για τρόφιμα - Eν μέσω ανησυχιών για πιθανές ελλείψεις

tags :
Το Κατάρ στρέφεται στην Τουρκία και το Ιράν για τρόφιμα - Eν μέσω ανησυχιών για πιθανές ελλείψεις
Αφού οι δύο μεγαλύτεροι προμηθευτές του, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία, διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις με τη χώρα
Να βρει νέους προμηθευτές αναγκάζεται η Ντόχα, καθώς η χώρα διαθέτει πετρέλαιο, φυσικό αέριο και χρήματα, αλλά είναι πλήρως εξαρτημένη από τις εισαγωγές για τα τρόφιμα.
Όπως γράφει το Reuters, το Κατάρ συζητά με το Ιράν και την Τουρκία για να διασφαλίσει προμήθειες τροφίμων και νερού εν μέσω ανησυχιών για πιθανές ελλείψεις, δύο ημέρες αφού οι δύο μεγαλύτεροι προμηθευτές του, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία, διέκοψαν τις διπλωματικές και εμπορικές τους σχέσεις με τη χώρα που εξαρτάται από τις εισαγωγές.
«Συζητάμε με την Τουρκία και το Ιράν και άλλες χώρες», δήλωσε ένας αξιωματούχος του Κατάρ που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, προσθέτοντας ότι τα προϊόντα θα εισαχθούν στη χώρα μέσω εμπορικών πτήσεων της Qatar Airways.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν αρκετά αποθέματα δημητριακών στην αγορά του Κατάρ για τέσσερις εβδομάδες και η κυβέρνηση διαθέτει μεγάλα στρατηγικά αποθέματα τροφίμων στη Ντόχα.
Σημειώνεται πως τα ράφια των σούπερ μάρκετ αδειάζουν και γεμίζουν άμεσα για να μη δημιουργηθεί πανικός ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αρχίζουν να υπάρχουν ανησυχίες και για τη ρευστότητα των τραπεζών. Παράλληλα, αναμένεται να ενταθούν τα προβλήματα με τις πτήσεις αεροπορικών εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης