Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλείνουν και τα λιμάνια για τα πλοία του Κατάρ μετά τον διπλωματικό αποκλεισμό απο τις αραβικές χώρες

Κλείνουν και τα λιμάνια για τα πλοία του Κατάρ μετά τον διπλωματικό αποκλεισμό απο τις αραβικές χώρες
Η τελευταία εξέλιξη της διπλωματικής κρίσης που περιβάλλει τη σημαντικότερη περιοχή εξαγωγής ενέργειας στον κόσμο μπορεί επίσης να επηρεάσει το εμπόριο πετρελαίου
Τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μέσης Ανατολής απαγόρευσαν την είσοδο σε όλα τα πλοία με σημαία του Κατάρ, ενισχύοντας την οικονομική απομόνωση από τους μεγαλύτερους γείτονές του.
Οι ναυτικές αρχές στη Σαουδική Αραβία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Μπαχρέιν ανέφεραν ότι έχουν απαγορεύσει την πρόσβαση στα πλοία που έχουν σημαία του Κατάρ ή είναι ιδιοκτησίας του Κατάρ.
Ορισμένοι επίσης αποκλείουν την πρόσβαση στα πλοία που ταξιδεύουν εντός και εκτός των λιμένων του Κατάρ.
Ο αντίκτυπος έγινε αισθητός σχεδόν αμέσως, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως, A.P. Moller-Maersk, δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε πλέον να φορτώσει φορτία μέσα και έξω από το Κατάρ.
Η τελευταία εξέλιξη της διπλωματικής κρίσης που περιβάλλει τη σημαντικότερη περιοχή εξαγωγής ενέργειας στον κόσμο μπορεί επίσης να επηρεάσει το εμπόριο πετρελαίου. Τα πλοία που φορτώνουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο του Κατάρι δεν θα μπορούν να δέσουν στο Fujairah στα ΗΑΕ, τον μεγαλύτερο κόμβο του Κόλπου για την τροφοδοσία πλοίων.
Η Maersk δεν μπορεί πλέον να προμηθεύει το Κατάρ, επειδή βασίζεται σε μικρότερα λεγόμενα τροφοδοτικά σκάφη για τη μεταφορά εμπορευμάτων στον Περσικό Κόλπο από το λιμάνι Jebel Ali του Ντουμπάι, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Mikkel Elbek Linnet
Η εταιρεία εξετάζει με εναλλακτικούς τρόπους να φέρει φορτίο στο Κατάρ και αναμένεται να έχει λύσεις μέχρι την Πέμπτη, σύμφωνα με ένα εταιρικό σημείωμα στους πελάτες.
Η εταιρεία πετρελαίου Total προμήθευσε προσωρινά δυο δεξαμενόπλοια, τα οποία κατά κανόνα μπορούν να μεταφέρουν περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου, για να μεταφέρουν αργό πετρέλαιο από τα λιμάνια του Κατάρ και του Αμπού Ντάμπι.
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας απαγόρευσαν στα πλοία που είχαν σημαία του Κατάρ ή είναι ιδιοκτησίας του Κατάρ την είσοδο στα λιμάνια της , χωρίς να αναφέρουν περιορισμούς στα διεθνή δεξαμενόπλοια που έχουν προορισμό ή σκοπεύουν να μεταβούν στο Κατάρ.
Το λιμάνι στο Fujairah, δήλωσε τη Δευτέρα ότι έκλεισε στην κυκλοφορία που συνδέεται με το Κατάρ.
Τα λιμάνια του Αμπού Ντάμπι απαγόρευσαν επίσης όλα τα πλοία που πηγαίνουν προς και από το Κατάρ, σύμφωνα με δήλωση των αρχών.
Η ναυτιλία στα λιμάνια της Αιγύπτου λειτουργούσε κανονικά από την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Inchcape Shipping Services την Τρίτη.
Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι η Suez Canal Authority έχει ενημερώσει ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί για τα πλοία στην πλωτή οδό, καθώς πρόκειται για μια διεθνή διαδρομή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης