Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard and Poor's: Υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Κατάρ σε «ΑΑ-», από «ΑΑ»

tags :
Standard and Poor's: Υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Κατάρ σε «ΑΑ-», από «ΑΑ»
Σε «CreditWatch» με αρνητικές συνέπειες, θέτει το Κατάρ ο οίκος αξιολόγησης - Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «Α-1» για τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα 
Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του Κατάρ σε «ΑΑ-», προέβη σήμερα (7/6/2017) η Standard and Poor's, με τη χώρα να βρίσκεται σε «Watch Negative» μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη χώρα από έξι αραβικά κράτη.
Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «Α-1» για τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η S&P, στις 5 Ιουνίου, μια ομάδα κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν, της Αιγύπτου, της Λιβύης και της Υεμένης, προχώρησαν στη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων, καθώς επίσης των εμπορικών συναλλαγών και των μεταφορών με το Κατάρ.
«Πιστεύουμε ότι αυτό θα επιδεινώσει τις εξωτερικές αδυναμίες του Κατάρ και θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στην οικονομική ανάπτυξη και στα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας», ανακοίνωσε η S&P.
«Συνεπώς, μειώνουμε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Κατάρ σε “AA-“, από “ΑΑ”, και την θέτουμε σε “CreditWatch” με αρνητικές συνέπειες», προσθέτει ο οίκος αξιολόγησης.
Σύμφωνα με την S&P, η αρνητική CreditWatch αντανακλά πολυάριθμους καθοδικούς κινδύνους για την πιστοληπτική ικανότητα του Κατάρ, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων γεγονότων, υποδηλώνοντας ότι ο οίκος θα μπορούσε να υποβαθμίσει περαιτέρω την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, εάν οι εγχώριοι πολιτικοί κίνδυνοι αυξηθούν σημαντικά ή εάν το χρέος της κυβέρνησης αυξηθεί σημαντικά ταχύτερα από ό,τι περιμένει ο οίκος.
«Θα μπορούσαμε επίσης να υποβαθμίσουμε την αξιολόγηση, εάν αυξηθεί η εκτίμησή μας για τις ενδεχόμενες υποχρεώσεις από το τραπεζικό σύστημα ή τις συνδεδεμένες με την κυβέρνηση οντότητες ή εάν αποσυρθούν οι γραμμές εξωτερικής χρηματοδότησης του Κατάρ», προσθέτει η S&P.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης