Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήρης αποτυχία η IPO εταιρίας φαρμακευτικής κάνναβης στον Καναδά - Η μετοχή άνοιξε με πτώση -28%

Πλήρης αποτυχία η IPO εταιρίας φαρμακευτικής κάνναβης στον Καναδά - Η μετοχή άνοιξε με πτώση -28%
Ήταν η μεγαλύτερη πτώση για μια καναδική δημόσια εγγραφή από το 2001
Οι τιμές των μετοχών της MedReleaf, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης στον Καναδα υποχώρησαν κατά 28% στο ντεμπούτο διαπραγμάτευσλη τους στο Χρηματιστήριο του Τορόντο το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουνίου 20178.
Ήταν η μεγαλύτερη πτώση για μια καναδική δημόσια εγγραφή από το 2001.
Η εταιρεία άντλησε κεφάλαια 100 εκατ. δολαρίων από τη δημόσια εγγραφή με την αποτίμηση της εατιρία να είναι κάτω από 900 εκατ. δολάρια.
Η τιμή των μετοχών της είχε ορισθεί στα 9,5 δολάρια άλλα υποχώρησαν στο χαμηλό των 6,81 δολαρίων.
Ο Matei Olaru Διευθύνων Σύμβουλος μια online εφαρμογής πώλησης φαρμακευτικής κάνναβης τόνισε ότι η πτώση οφείλεται στην "κόπωση των επενδυτών" για την καναδική βιομηχανία μαριχουάνας.
"Οι αποτιμήσεις στον κλάδο έχουν μειωθεί σημαντικά κατά τις τελευταίες εβδομάδες, και η τιμή που είχαν ορίσει οι ανάδοχοι της δημόσιας εγγγραφής απεικόνιζαν ένα διαφορετικό περιβάλλον της αγοράς", δήλωσε ο Olaru.
"Με τόσες πολλές εταιρίες να προχωρούν σε δημόσιες εγγραφές, δεν υπάρχει η ζήτηση για να τις στηρίξει όλες και έχουν μειωθεί τα κεφάλαια προς επένδυση".
Ο Frank Lane, πρόεδρος της Cannabis FN, ένα οικονομικό δίκτυο για τη βιομηχανία κάνναβης, αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα σχετικά με την MedReleaf αλλά είπε ότι η πτώση είναι μόνο μια «προσωρινή οπισθοδρόμηση» για τη βιομηχανία κάνναβης.
Η αγορά φαρμακευτικής κάνναβης στον Καναδά βρίσκεται στο μεταίχμιο καθώς αναμένει τη συνέχεια της ανακοίνωσης του Πρωθυπουργού Justin Trudeau ότι  θα επιδιώξει να νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα αναψυχής
Η κυβέρνηση Trudeau ελπίζει να νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα μέχρι την 1η Ιουλίου 2018.
Η MedReleaf είναι η τέταρτη εισηγμένη ετιαρία φαρμακευτικής κάνναβης στον Καναδά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης