Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas, Nomura, Societe Generale: Σε ποιο πλαίσιο θα κινηθούν οι σημερινές (8/6/2017) ανακοινώσεις της ΕΚΤ

BNP Paribas, Nomura, Societe Generale: Σε ποιο πλαίσιο θα κινηθούν οι σημερινές (8/6/2017) ανακοινώσεις της ΕΚΤ
Η ΕΚΤ αναμένεται να υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό
Ανοιχτές αναμένεται να αφήσει τις στρόφιγγες της ρευστότητας η ΕΚΤ κατά τη σημερινή (8/6/2017) συνεδρίαση, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει κάτω από το στόχο παρά την πιο δυνατή οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, η ΕΚΤ αναμένεται να αφήσει αμετάβλητη τη πολιτική της, που περιλαμβάνει το 2,3 τρισ. ευρώ πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και τα αρνητικά επιτόκια, παρά τς αντιδράσεις από την «πλούσια» Γερμανία.
«Περιμένουμε ότι η δήλωση της Πέμπτης θα επαναλαμβάνει ότι ακόμα χρειάζεται ''ένας ασυνήθιστος βαθμός νομισματικής διευκόλυνσης''» επισημαίνει η Luigi Speranza της BNP Paribas.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η ΕΚΤ είναι πιθανό να ενισχύσει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη αλλά να περιορίσει τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό, όταν παρουσιάσει τις νέες προβλέψεις για το 2017-2019.
Αυτό το μικτό outlook ενισχύει την υπόθεση ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει τη χαλαρή πολιτική της.
«Αυξάνει την πιθανότητα ότι η ΕΚΤ δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές στη ρητορική της για τη μελλοντική καθοδήγηση σε αυτή τη συνεδρίαση» αναφέρουν οι αναλυτές της Nomura.
Στον αντίποδα, οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αναμένεται να αναβληθεί έως το Φθινόπωρο, οπότε κι η εικόνα της οικονομίας αναμένεται να γίνει πιο ξεκάθαρη.
«Περιμένουμε κάποιο συμβιβασμό, που θα περιλαμβάνει περισσότερο QE το επόμενο έτος, αλλά με μειωμένο μηνιαίο ρυθμό» επισημαίνεται σε ανάλυση της Societe Generale.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης