Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η διπλωματική κρίση με το Κατάρ ευνοεί τη δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων

Ρωσία: Η διπλωματική κρίση με το Κατάρ ευνοεί τη δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι οι εν λόγω εξελίξεις έρχονται σε μία άσχημη χρονική στιγμή
Το κώδωνα του κινδύνου, αναφορικά με την κρίση που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα στον Κόλπο, έκρουσε σήμερα (8/6) η Ρωσία, τονίζοντας ότι η τρέχουσα κατάσταση ευνοεί κατά κύριο λόγο τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τη δράση τους.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, «τα κέρδη από σχετικές διαμάχες μεταξύ των χωρών τα αποκομίζουν κυρίως οι διεθνείς τρομοκράτες», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι εν λόγω εξελίξεις λειτουργούν καταστρεπτικά για τις εμπλεκόμενες χώρες.
«Ένα ακόμα ζήτημα που τίθεται είναι η χρονική περίοδος που επιλέχθηκε για αυτό το γεγονός, καθώς θεωρείται πολύπλοκη και δύσκολη, δεδομένης της τρομοκρατικής δραστηριότητας των διεθνών εξτρεμιστικών οργανώσεων», επεσήμανε η εκπρόσωπος του ρωσικούς ΥΠΕΞ.
Υπενθυμίζουμε ότι χθες (7/6) η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέστειλαν στο Κατάρ 24ωρο τελεσίγραφο ώστε να απελάσει όλα τα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της Χαμάς από τη χώρα, καθώς και να διακόψει τους διπλωματικούς του δεσμούς με το Ιράν.
Παράλληλα, πηγές από το ΥΠΕΞ της χώρας δήλωσαν ότι το προσεχές Σάββατο (10/6) αναμένεται να βρεθεί στη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Mohammed Al Thani, προκειμένου να συναντηθεί με τον ρώσο ομόλογό του, Sergey Lavrov, πορκειμένου να συζητήσουν την κρίση που έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Κόλπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης