Τελευταία Νέα
Διεθνή

Focus: Κοντά σε λύση για το ελληνικό δράμα – Η Αθήνα χρειάζεται επειγόντως χρήματα

Focus: Κοντά σε λύση για το ελληνικό δράμα – Η Αθήνα χρειάζεται επειγόντως χρήματα
Από το 2010, η υπερχρεωμένη Ελλάδα λαμβάνει συνεχώς δάνεια, σχολιάζει το περιοδικό…
Οι δανειστές και η ελληνική κυβέρνηση βρίσκονται κοντά σε λύση για το «δράμα» που περνά η χώρα, σχολιάζει σε σχετικό του δημοσίευμα το γερμανικό περιοδικό «Focus», υπογραμμίζοντας την ανάγκη της χώρας μας για μία ένεση νέων κεφαλαίων, ενόψει αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων τον Ιούλιο 2017.
«Υπάρχει πιθανότητα 95% να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup (15 Ιουνίου)», είπε σήμερα (8 Ιουνίου 2017) ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Thomas Wieser.
Σε δηλώσεις του στις αυστριακές εφημερίδες «Salzburger Nachrichten» και «Oberösterreichische Nachrichten», ο κ. Wieser εμφανίζεται αισιόδοξος ότι σε αυτό το Eurogroup θα υπάρξει συμφωνία.
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής του Euro Working Group, το Δ.Ν.Τ. θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς να βάλει χρήματα.
«Το Δ.Ν.Τ. θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά δεν θα προχωρήσει στην εκταμίευση χρημάτων μέχρι να υπάρξει μια συμφωνία σε μια κοινή έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Το Δ.Ν.Τ. θα παραμείνει οικονομικά, αλλά όχι χρηματοδοτικά τουλάχιστον προς το παρόν.
Είμαστε ακόμα στη β’ αξιολόγηση, ενώ θα έπρεπε να είμαστε στην όγδοη αξιολόγηση.
Αυτό είναι μια ένδειξη των δυσκολιών που υπάρχουν χωρίς το ΔΝΤ».
Το περιοδικό αναφέρεται στη διαμάχη μεταξύ των Ευρωπαίων πιστωτών και Δ.Ν.Τ. για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά καις την αισιοδοξία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χθες το βράδυ κάλεσε τους Ευρωπαίους πιστωτές να λάβουν αποφάσεις που ενισχύουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Παράλληλα, υπενθυμίζει και τις δηλώσεις της κας Christine Lagarde, η οποία έδωσε πίστωση χρόνου στην Ε.Ε. για μία συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα, αλλά επέμεινε σε μία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για να συμμετάσχει με χρηματοδότηση το Ταμείο στο πρόγραμμα (ύψους 86 δις ευρώ).
Από το 2010, η υπερχρεωμένη Ελλάδα λαμβάνει δάνεια, κυρίως επειδή δεν είναι σε θέση να δανειστεί χρήματα στην ελεύθερη κεφαλαιαγορά για χρόνια, σχολιάζει το Focus…


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης