Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αl-Thani (ΥΠΕΞ Κατάρ): Δεν είμαστε έτοιμοι να εκχωρήσουμε την ανεξαρτησία της εξωτερικής μας πολιτικής

Αl-Thani (ΥΠΕΞ Κατάρ): Δεν είμαστε έτοιμοι να εκχωρήσουμε την ανεξαρτησία της εξωτερικής μας πολιτικής
Το Κατάρ δεν θα μεταβάλει την εξωτερική του πολιτική προκειμένου να επιλυθεί η κρίση με τα άλλα αραβικά κράτη του Κόλπου
Το Κατάρ δεν είναι έτοιμο να μεταβάλει την εξωτερική του πολιτική προκειμένου να επιλυθεί η κρίση με τα άλλα αραβικά κράτη του Κόλπου και δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστεί, δήλωσε σήμερα (8/6/2017) ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχης Mohammed bin Abdulrahman al-Thani.
Το Μπαχρέιν, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αρκετές άλλες χώρες διέκοψαν τις διπλωματικές και μεταφορικές τους σχέσεις με την Ντόχα τη Δευτέρα, κατηγορώντας την ότι υποστηρίζει τους ισλαμιστές μαχητές - ισχυρισμούς που το Κατάρ χαρακτηρίζει ως αβάσιμους.
«Είμαστε απομονωμένοι επειδή είμαστε επιτυχείς και προοδευτικοί.
Είμαστε μια πλατφόρμα για την ειρήνη, όχι για την τρομοκρατία…
Αυτή η διαμάχη απειλεί την σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής», δήλωσε ο al-Thani σε δημοσιογράφους στην Ντόχα.
«Δεν είμαστε έτοιμοι να παραδοθούμε, και ποτέ δεν θα είμαστε έτοιμοι να εκχωρήσουμε την ανεξαρτησία της εξωτερικής μας πολιτικής», τόνισε.
Ωστόσο, ο ίδιος είπε ότι η χώρα του θα τηρήσει τις συμφωνίες που έχει συνάψει με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όσον αφορά στην πώληση φυσικού αερίου, παρά την ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών.
Τα ΗΑΕ έχουν χαρακτηρίσει το Κατάρ «πρωταθλητή του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας στην περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης