Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor's: Υπό καθεστώς αρνητικής επιτήρησης πέντε τράπεζες του Κατάρ

tags :
Standard and Poor's: Υπό καθεστώς αρνητικής επιτήρησης πέντε τράπεζες του Κατάρ
Πολύ πιιθανή η προσφυγή τους σε κρατική ενίσχυση
Οι τράπεζες του Κατάρ έχουν σημαντική εξάρτηση από την εξωτερική χρηματοδότηση γεγονός που αυξάνει το ρίσκο λόγω των πρόσφατων εξελίξεων αναφέρει σε έλθεσή της η Standard & Poor's.
Ο οίκος αξιολόγησης θέτει υπό καθεστώς αρνητικής αξιολόγησης τις Commercial Bank, Central Bank of Qatar, Doha Bank, Qatar Islamic Bank και μειώνει την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική τους αξιολόγηση σε "Α" από το "A +" και υποβαθμίζει σε αρνητικό το outlook.
Παράλληλα η S&P εκτιμά ότι η Qatar National Bank ως κρατική τράπεζα είναι πολύ πιθανό να λάβει έκτακτη κρατική υποστήριξη σε περίπτωση ανάγκης
Επίσης ο οίκος αξιολόγησης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για την χρηματοδότηση όσο και η ρευστότητα των τραπεζών του Κατάρ ενδέχεται να αποδυνανωθεί από τις πρόσφατες εξελίξεις.
Το σύνολο του εξωτερικού χρέους των τρπαεζών του Κατάρ ανερχόνταν σε περίπου 182 δισ.ριάλ στις 30 Απριλίου 2017.
Με την διπλωματική κρίση και την απομόνωση του Κατάρ από τους γείτονες του, είναι πολύ πιθανό το σενάριο να μειωθούν οι εξωτερικές πηγές χρηματοδότησης για τις τρ΄παεζες του Κατάρ.
Παρά το γεγονός ότι η S&P δεν αναμένει οι τρ΄παεζες του Κατάρ να αντιμετωπίσουν άμεσο κίνδυνο είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν κρατική στήριξη για να αντισταθμίσουν πιθανές εκκροές καταθέσεων.
Τέλος όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης η εκτίμησή της για την πιστοληπτική ικανότητα των τραπεζών του Κατάρ θα αναθεωρηθεί προς τα κάτω εάν λόγω του περιβάλλοντος επηρρεάστεί το οικονομικό τους προφίλ, την ποιότητα του ενεργητικού τους ή την κεφαλαιοποίησή τους.
κεφαλοποίηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης