Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Η Καταλονία προκύρξε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της στις 1/10

Ισπανία: Η Καταλονία προκύρξε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της στις 1/10
Η πλευρά της ισπανικής κυβέρνησης έχει δεσμευθεί κατά το παρεθλόν ότι θα κάνει οτιδήποτε μπορεί ώστε να αποτρέχει το εν λόγω δημοψήφισμα
Την οριστική διεξαγωγή του πολυαναμενόμενου και αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της από την Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα (9/6) η Καταλονία, με την σχετική διαδικασία να ορίζεται για την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Καταλονίας, Carles Puigdemont, στο εν λόγω δημοψήφισμα θα τεθεί ερώτημα εάν οι ψηφοφόροι επιθυμούν η Καταλονία να αποτελέσει μία ανεξάρτητη χώρα υπό τη μορφή μίας δημοκρατίας.
Ωστόσο, η ισπανική κυβέρνηση έχει εκφράσει απενειλημμένα την αντίθεσή της απένταντι στην εν λόγω απόσχιση, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί παραβίαση του συντάγματος, ενώ παράλληλα έχει δεσμευθεί να χρησιμοποιήσει όλα τα δυνατά μέσα για να αποτρέψει τη διεξαγωγή του.
«Μπορούν να ανακοινώσουν ένα δημοψήφισμα όσες φορές θέλουν και να το επαναφέρουν όσες εβδομάδες θέλουν, αλλά το δημοψήφισμα δεν πρόκειται να λάβει χώρα», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του αναπληρωτή πρωθυπουργού της χώρας, Soraya Sáenz de Santamaría, μετά την ανακοίνωση της Καταλονίας, χαρακτηρίζοντάς της μάλιστα ως μία «κενή απειλή».
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μία συμβολική δημοσκόπηση που είχε διεξαχθεί πριν από τρία χρόνια, περισσότερο από το 80% των συμμετεχόντων ψήφισε υπέρ τηα ανεξαρτησίας από την Ισπανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης