Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Μήλο ο Παυλόπουλος (ΠτΔ): Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ποτέ πλήρης χωρίς την Ελλάδα

Στη Μήλο ο Παυλόπουλος (ΠτΔ): Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ποτέ πλήρης χωρίς την Ελλάδα
Επίτιμος Δημότης του Δήμου Μήλου ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος
«H Οικογένεια των Ευρωπαϊκών Λαών δεν μπορεί να είναι ποτέ πλήρης και αντάξια του ονόματός της και της πολιτισμικής της κληρονομιάς χωρίς την Ελλάδα, ως διαρκές και αναπόσπαστο μέλος της», υπογράμμισε από τη Μήλο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο κ. Παυλόπουλος, μιλώντας στην τελετή ανακήρυξή του ως Επίτιμου Δημότη της Μήλου, ανέφερε ότι «όπως η Ελλάδα δεν μπορεί να διανοηθεί το μέλλον της εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας οριστικά και αμετάκλητα αποφασίσει την πορεία της μόνον εντός αυτής και εντός του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, έτσι και η Οικογένεια των Ευρωπαϊκών Λαών δεν μπορεί να είναι ποτέ πλήρης και αντάξια του ονόματός της και της πολιτισμικής της κληρονομιάς χωρίς την Ελλάδα, ως διαρκές και αναπόσπαστο μέλος της».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι στην Ιστορία του νησιού συναντώνται «ήδη από πολύ νωρίς, οι δύο από τους τρεις πυλώνες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, ήτοι το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα και την Χριστιανοσύνη».
Έκανε αναφορά στην Ιστορία της Μήλουν και χαρακτήρισε τα τοπία ως «μοναδικής ιδιαιτερότητας», χάρη, «στα διαφορετικού είδους πετρώματά της, τα οποία αποτελούν αντικείμενο μελέτης επιστημόνων απ' όλο τον κόσμο», ενώ αναφέρθηκε και στα δείγματα «του διαχρονικού πολιτισμού που άκμασε στην Μήλο», όπως είναι η Αφροδίτη της Μήλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης