Τελευταία Νέα

X.A.: Επιλογές και σχόλια μόνον για επενδυτές (13/6)

tags :
X.A.: Επιλογές και σχόλια μόνον για επενδυτές (13/6)

!ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Η χρηματιστηριακή εβδομάδα ξεκίνησε σταθεροποιητικά. Το spread του 10ετούς ομολόγου κινήθηκε χθες πτωτικά, κάτω από το 6%.. Σε περίπτωση ασυμφωνίας στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, αναμένεται Σύνοδος Κορυφής που θα λάβει χώρα στις 22 Ιουνίου.

ΣΗΜΕΡΑ έχουμε την αποκοπή του δικαιώματος στην επιστροφή κεφαλαίου της Τιτάν, με τον επενδυτή “FMR LLC” να δηλώνει ότι το ποσοστό συμμετοχής του κατήλθε του ορίου του 5%.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ της εβδομάδας έχουμε το κλείσιμο των συμβολαίων στην Αγορά Παραγώγων, όπου αναμένουμε έντονη μεταβλητότητα.

ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ: Χωρίς το μέρισμα των 85 λεπτών ανά μετοχή θα διαπραγματεύονται αύριο οι μετοχές της Autohellas. Την ίδια ημέρα παύει η διαπραγμάτευση της ΔΕΗ καθώς θα αποκοπεί με εταιρική πράξη και εισφορά στους μετόχους μία μετοχή του ΑΔΜΗΕ για κάθε μία μετοχή της ΔΕΗ.

…………..

  • ΥΨΗΛΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (Από 500 εκατ. ευρώ και άνω)
!FOLLI FOLLIE GROUPΣτη δική του περίπτωση η επιστήμη έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια. Οι “μεγάλοι” πάντως του έστειλαν εκκωφαντικά το μήνυμα…”ΝΟ ΜΟΝΕΥ, ΝΟ ΗΟΝΕΥ”…

!FOLLI FOLLIE GROUP: Μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση η σχεδόν αποκλειστική ενασχόληση διάφορων αναλυτών με τις ελεύθερες ταμειακές ροές… Σωστά αυτά, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με μία εταιρεία που ο δείκτης δανειακής μόχλευσης είναι κάτω του 0,10(!!!!!) και ο πολλαπλασιαστής κερδών κάτω του 7(!!)… Ενώ και η σχέση P/bv είναι αρκετά κάτω της μονάδας…

!FOLLI FOLLIE GROUP: Δεν βλέπουμε όμως την ίδια ευαισθησία για περιπτώσεις εταιρειών που δεν συγκρίνονται καν (υπάρχει απλίστευτη απόσταση…) βάσει χρηματοοικονομικών μεγεθών και σχετικών δεικτών… Εκεί… άκρα του τάφου σιωπή… Πρόχειρα μας ήρθαν στο νου ο ΤΙΤΑΝ, ο ΦΟΥΡΛΗΣ αλλά υπάρχουν και τόσες άλλες περιπτώσεις, όρεξη νάχει κανείς να ψάξει και να τις εντοπίσει… Εμείς απλά θίγουμε την… ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ… Της … Ομερτά…

!ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Το καλό για τις τράπεζες είναι, ότι η αύξηση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του α’ τριμήνου είχε σε μεγάλο βαθμό –ή και ολοσχερώς- περιληφθεί στα νούμερα των μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων.

Από την άλλη πλευρά, η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι τα πρώτα δάνεια που επιστρέφουν σε καθυστέρηση είναι τα ρυθμισμένα σε μια αναλογία 2:3.

  • Ο τραπεζικός κλάδος είναι ο κύριος εκφραστής των μακροοικονομικών τάσεων της χώρας και η συσχέτιση του με τους δείκτες του ΑΕΠ, της ανεργίας, των τιμών των ακινήτων κλπ επηρεάζει σημαντικά το πιστωτικό ρίσκο και τις τάσεις των επισφαλειών.
!ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ(1): Που διαπραγματεύονται οι τέσσερις τράπεζες σε σχέση με την ενσώματη καθαρή θέση του α’ τριμήνου

Τράπεζα Alpha Eurobank ΕΤΕ Πειραιώς GroupSystemic
TBV Q1 2017 (εξ. Των CoCos) σε εκ. ευρώ             8.804             5.633             6.780             7.600     28.817
Τρέχουσα τιμή σε ευρώ               2,0800           0,8480            0,3280           0,2080  
P/TBV σε τρέχουσες τιμές – περίπου- 36,2% 33,3% 45,0% 23,7%      35,5%
…………………..

!ΟΠΑΠ: Κατάφερε να αυξήσει τα έσοδα κατά 5,3% παρά το υποτονικό μακροοικονομικό περιβάλλον, επισημαίνει η Eurobank Equities, τονίζοντας πως το πρώτο τρίμηνο αποτέλεσε ένα καλό ξεκίνημα για το 2017. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 39 εκατ. ευρώ, σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις της χρηματιστηριακής.

!ΟΠΑΠ(1): Οι αναλυτές της Ε.Eq. παρατήρησαν ότι η τιμή της μετοχής καθίσταται αρκετά ελκυστική μετά το 2018, με τον υπολογισμό της συνεισφοράς των VLTs.

  • Σύμφωνα με τους αναλυτές της χρηματιστηριακής, η μετοχή του OΠΑΠ προσφέρει έναν ελκυστικό συνδυασμό αύξησης των κερδών και σημαντικής επιστροφής κεφαλαίου.
  • ΕΝΩ διατήρησαν την τιμή-στόχο των 9,9000 ευρώ και την σύσταση ΑΓΟΡΑ για τη μετοχή του…
!ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υπό στενή παρακολούθηση του λοιπού, αφού είναι πλέον ο κλάδος εκείνος που μπορεί μελλοντικά να χαρίσει υπεραξίες. Οπότε, δεν θα είναι εκτός λογικής να αρχίσουν και τα μεσομακροπρόθεσμα επενδυτικά χαρτοφυλάκια να τις λάβουν σοβαρά στα υπόψη.

  • Με ένα ποσοστό μέχρι 20%  του συνολικού κεφαλαίου τους, γιατί μπορεί να τους κάνει την διαφορά…
  • Είναι πλέον ένα μεγάλο στοίχημα, που αν κερδηθεί θα δώσει αποδόσεις άνω του 100%…
  • ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ, προσεκτικά βήματα και στενή παρακολούθηση του κλάδου…
  • Η διόρθωση που συντελείται καθιστά ελκυστικότερη την ανάληψη του σχετικού ρίσκου μαζί τους…
  • ‘Οσο πιο χαμηλά, τόσο το καλύτερο
!ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: Οι τιμές που έγιναν οι τελευταίες ΑΜΟ στις ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ήσαν ίσως χειρότερες και από μια συγκέντρωση ιδρυτικού κεφαλαίου.

  • Και τούτο διότι στοιχεία όπως η φήμη και πελατεία ή μερίδια αγοράς και δίκτυα έχουν κάποιο κόστος αντικατάστασης, ακόμα και αν όλα τα υπόλοιπα στοιχεία είναι αρνητικά.
  • Αυτά τα στοιχεία αποτιμήθηκαν μηδέν, ή ακόμα χειρότερα… ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ.
……………………………….



  • ΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (Από 100 μέχρι 500 εκατ. ευρώ)
!ΓΕΚΤΕΡΝΑ + ΤΕΝΕΡΓ: Συν τοις άλλοις, τώρα ευνοούνται από τις δυσάρεστες εξελίξεις στην ΔΕΗ…

!ΤΡΑΠΕZA ΑΤΤΙΚΗΣ – Bloomberg (νωρίς το πήραν χαμπάρι, πολύ νωρίς…): Για το σχέδιο μεταβίβασης κόκκινων επιχειρηματικών δανείων από την Τράπεζα Αττικής σε ξένο fund, κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει “οδηγό” και για τις μεγαλύτερες τράπεζες, κάνει λόγο σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg.

  • Σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες της χώρας αγωνίζονται να βρουν λύση στο κρίσιμο θέμα των “κόκκινων” δανείων, η μικρότερη Attica Bank έχει καταστεί η πρώτη τράπεζα στη χώρα στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Aldridge EDC Specialty Finance για να συρρικνώσει την έκθεση της σε τέτοιου είδους δάνεια.
……

  • ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (Από 30 μέχρι 100 εκατ. ευρώ)
!ΣΕΛΟΝΤΑ: Συνεχίσθηκε το πάρτι των μεγαλομετόχων της προς θυμηδία των υπολοίπων. Πλαφόν 10% για την καραμαζεμένη ΣΕΛΟ από τις δανείστριες και κφση 57,7 εκατ. ευρώ για μία εταιρεία με καθαρή θέση κάπου εκεί στα 8 εκατ. ευρώ και με δανεισμό 20 φορές τα ΙΔΙΑ KΕΦΑΛΑΙΑ της, Για τα “παιδιά” τώρα της Λεωφ. Αθηνών τι να σχολιάσουμε…

—–

  • ΜΙΚΡΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ  (Από 10 μέχρι 30 εκατ. ευρώ)
!ΣΧΟΛΙΟ:  Αν ο ΙΚΤΙΝΟΣ αξίζει 33 εκατ. ευρώ (που μπορεί και να αξίζει υπό προυποθέσεις), τότε η ΕΛΑΣΤΡΟΝ αξίζει 66 εκατ. ευρώ και χωρίς προυποθέσεις…

  • ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (Μέχρι 10 εκατ. ευρώ)
ΤΙΠΟΤΑ το αξιοσημείωτο…

….…………………………………………



……..

!ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Η χρηματοδότηση των Ελληνικών Τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας της ΕΚΤ (ELA) μειώθηκε κατά 3,3%, ή 1,4 δισ. ευρώ τον Μάιο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος και διαμορφώθηκε στα 40,7 δισ. ευρώ, από 42,1 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

ΧΩΡΑΑΠΟΔΟΣΗ %Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 5,91 +5,66
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 2,99 +2,74
ΙΣΠΑΝΙΑ 1,43 +1,18
ΙΤΑΛΙΑ 2,02 +1,77


ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ…:  Το ΦΦΓΚΡΠ να ξεφύγει από τα 20,00 ευρώ, η ΕΥΔΑΠ από τα 5,6000 ευρώ, ο ΟΤΕ να δώσει μία αντίδραση της προκοπής έστω στη χαμηλότερη κλίμακά της, η ΛΑΜΔΑ δεν αποκλείεται κάτσει αρκετόχρόνο γύρω από τα 5,4000 ευρώ λόγω διαχρονικού στυλ παιξίματος…

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Προέχει τώρα να βρουν τα πατήματά τους, να φτιάξουν γερές τερματικές βάσεις αποκτώντας σταθερότητα σε αυτό το στάδιο…

IBG – FFGKRP: Στα 22,4 ευρώ, από 28 πριν, μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Folli Follie η IBG, σε έκθεση στην οποία υποβαθμίζει τη σύσταση σε neutral από buy. H χρηματιστηριακή υποβάθμισε την τιμή-στόχο εξαιτίας των προβλέψεων για χαμηλότερες ταμειακές ροές.

  • Η IBG χαρακτηρίζει ισχυρά και υψηλότερα των προβλέψεων τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της εισηγμένης. Για το 2017 προβλέπει ότι τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της εταιρείας θα ανέλθουν στα 215 εκατ. ευρώ.
EUROXX – FFGKRP: Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Folli Follie, στα 28,5 από 27 ευρώ θέτει η Euroxx ενώ διατηρεί σύσταση “overweight”, διαβλέποντας περιθώριο ανόδου 43,4% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου.

  • Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι ισχυρές επιδόσεις στην Ασία αντιστάθμισαν τις πιέσεις στην Ελλάδα
  • Eνώ αυξάνει τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της εισηγμένης την περίοδο 2017-18 κατά 11-12%.
  • Τα προ φόρων κέρδη του 2017 αναμένεται να καταγράψουν άνοδο 6% σε ετήσια βάση.
!ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες» σύμφωνα με τον Burton Malkiel:

     

  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
  • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.
______________________________

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή
εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την
παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο. Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές. Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά
στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας. Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης