Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Κοτζιά – Dimitrov (ΠΓΔΜ) στο υπ. Εξωτερικών – Αναγνωριστικές επαφές με φόντο την ονομασία

Συνάντηση Κοτζιά – Dimitrov (ΠΓΔΜ) στο υπ. Εξωτερικών – Αναγνωριστικές επαφές με φόντο την ονομασία
Αυτό που προέχει για την Ελλάδα είναι η σταθερότητα και η ασφάλεια της περιοχής υποστήριξε ο κ.Κοτζιάς
Την πρώτη τους αναγνωριστική συνάντηση θα έχουν σήμερα στις 11:00 το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Σκοπιανό ομόλογο του N. Dimitrov, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο εξωτερικό από όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του.
Κατόπιν της συνάντησης των δύο ΥΠΕΞ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, κοινή συνέντευξη των δύο υπουργών και γεύμα εργασίας.
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ.Κοτζιάς αναφερόμενος στις προσδοκίες του για τη συνάντηση, είπε ότι τα μηνύματα που έλαβε από τις τηλεφωνικές συζητήσεις που είχε προσωπικά με τον πρωθυπουργό και από τον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, αλλά και από την τηλεφωνική επικοινωνία των πρωθυπουργών των δύο χωρών, «δείχνουν μια καλή διάθεση, μια πρόθεση να τελειώσουμε με τον αλυτρωτισμό». «Δεν θα υπάρχει πιο ευτυχής άνθρωπος από εμένα αν τελειώνουμε με αυτή την ιστορία που μετατρέπει, όπως λέω πάντα, την ιστορία από σχολείο σε φυλακή.
Θα δείξουμε και θα επιβεβαιώσουμε για άλλη μια φορά ότι για την Ελλάδα αυτό που προέχει, είναι η σταθερότητα και η ασφάλεια της περιοχής και κατά προέκταση αυτής της χώρας» τόνισε ο κ.Κοτζιάς.
Σημειώνεται πάντως πως οι συζητήσεις κατά τη σημερινή συνάντηση δεν πρόκειται να μπουν στην ουσία της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενώ δεν αποκλείεται να συζητηθεί η μέθοδος και η διαδικασία με την οποία θα συνεχιστούν οι συζητήσεις.  
Αναμένεται, επίσης, ανταλλαγή απόψεων για τη διμερή συνεργασία των δύο χωρών, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν νέες συνεργασίες στο πεδίο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο χωρών, η υιοθέτηση των οποίων, τα τελευταία δύο χρόνια συνέβαλε καθοριστικά στη βελτίωση του κλίματος και των διμερών σχέσεων των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης