Τελευταία Νέα
Οικονομία

Lipton (ΔΝΤ): Ανοιχτό το ΔΝΤ στην «έγκριση επί της αρχής» όσον αφορά στο ελληνικό πρόγραμμα

Lipton (ΔΝΤ): Ανοιχτό το ΔΝΤ στην «έγκριση επί της αρχής» όσον αφορά στο ελληνικό πρόγραμμα
Το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς όμως χρηματοδότηση
Κάθε ελπίδα για τη λήψη άμεσων αποφάσεων σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους φαίνεται να έχει χαθεί.
Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup (15/6/2017), ο David Lipton, πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ δήλωσε ότι Ταμείο «είναι ανοιχτό στην ''έγκριση επί της αρχής'' όσον αφορά στο ελληνικό πρόγραμμα».
Παράλληλα, είπε ότι το ΔΝΤ προσέρχεται στην αυριανή (15/6/2017) συζήτηση με τη θέση που εκφράζει από καιρό, ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας πρέπει να στηρίζεται σε δύο σκέλη: στις κατάλληλες πολιτικές και την κατάλληλη παρέμβαση στο χρέος.
Θεωρούμε, είπε, ότι για το πρώτο έχει γίνει πολλή πρόοδος.
«Αυτό που μένει να συζητηθεί είναι το θέμα του χρέους και ελπίζουμε ότι μπορεί να γίνει πρόοδος σε αυτό στο Eurogroup», πρόσθεσε.
Επισημαίνεται ότι το σχέδιο περί «έγκρισης της διαδικασίας επί της αρχής» το είχε παρουσιάσει την προηγούμενη εβδομάδα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Gerry Rice, καθώς δηλώσεις της Christine Lagarde περί του ίδιου θέματος είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων περί ειδικής διαχείρισης της Ελλάδας ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Βερολίνου.
Με βάση το σχέδιο αυτό λοιπόν το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς όμως χρηματοδότηση, μέχρι να οριστικοποιηθούν τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Κι αυτό γιατί το Ταμείο θεωρεί ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσικο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης