Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Η γερμανική Βουλή μπορεί να παίξει πιο σημαντικό ρόλο στο ελληνικό ζήτημα

Handelsblatt: Η γερμανική Βουλή μπορεί να παίξει πιο σημαντικό ρόλο στο ελληνικό ζήτημα
«Παραμένει άποψη των κυβερνήσεων (της Ε.Ε.) ότι η ελάφρυνση χρέους μπορεί να αποφασιστεί μόνο μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης»
Η γερμανική Βουλή (Bundestag) μπορεί να παίξει πιο σημαντικό ρόλο στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, επανεξετάζοντάς την με βάση και τις αποφάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναφέρει σε σχετικό της δημοσίευμα η εφημερίδα Handelsblatt, ενόψει του αυριανού (15 Ιουνίου 2017) Eurogroup στο Λουξεμβούργο.
Αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμμετάσχει στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης χωρίς χρηματοδότηση, η Bundestag θα πρέπει να αξιολογήσει εάν το πρόγραμμα θα αλλάξει σημαντικά, δήλωσε μάλιστα σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σε αυτό το πλαίσιο, η γερμανική Βουλή θα μπορούσε να ψηφίσει εκ νέου για το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδας, επισημαίνει η Handelsblatt, τονίζοντας ωστόσο ότι ουκ ολίγοι στο εσωτερικό των Χριστιανοδημοκρατών αντιτίθεται σθεναρά στα παραπάνω.
Ο εκπρόσωπος αναμένει μία συμφωνία που θα περιλαμβάνει «ένα βιώσιμο πακέτο» για την Ελλάδα, εκτιμώντας πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την παραπάνω συμφωνία.
Ωστόσο, τόνισε πως «δεν μπορούμε να εγγυηθούμε μία ελάφρυνση χρέους» για την Αθήνα.
«Παραμένει άποψη των κυβερνήσεων (της Ε.Ε.) ότι η ελάφρυνση χρέους μπορεί να αποφασιστεί μόνο μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης