Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Η ΕΕ για να συνεχίσει να υπάρχει, πρέπει να γίνει πιο κοινωνική και πιο δημοκρατική

Κατρούγκαλος: Η ΕΕ για να συνεχίσει να υπάρχει, πρέπει να γίνει πιο κοινωνική και πιο δημοκρατική
Ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας της Νορβηγίας και παρακολούθησε ενημέρωση στη νορβηγική δεξαμενή σκέψης «FAFO», σχετικά με το νορβηγικό κοινωνικό μοντέλο και το κράτος πρόνοιας
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση για να συνεχίσει να υπάρχει, πρέπει να γίνει πιο κοινωνική και πιο δημοκρατική», διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Νορβηγία στις 13 και 14 Ιουνίου, είχε συναντήσεις με την ομόλογό του υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Φρανκ Μπακ- Γκιένσεν (Frank Bakke-Jensen), καθώς και με τον ασκούντα χρέη υπουργού Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης, Πιέρ Σανμπέργκ (Per Sandberg), ενώ πραγματοποίησε ομιλία στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων «NUPI» με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης: Οι προοπτικές και οι απόψεις της Ελλάδας».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, στη συνάντηση με την κ. Μπακ- Γκιένσεν συζητήθηκαν θέματα, όπως το μέλλον της Ευρώπης και προτάσεις για την κοινωνική Ευρώπη, το Brexit, καθώς και ο χρηματοδοτικός μηχανισμός των χωρών ΕΟΧ, και ειδικά τα προγράμματα συνεργασίας με την Ελλάδα.
Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ενημέρωσε τον ασκούντα χρέη υπουργού Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης, Πιέρ Σανμπέργκ, επί των τελευταίων εξελίξεων στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τις τάσεις και τις προκλήσεις που παρουσιάζει η μετανάστευση σε παγκόσμιο επίπεδο.
Επιπλέον, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας της Νορβηγίας και παρακολούθησε ενημέρωση στη νορβηγική δεξαμενή σκέψης «FAFO», σχετικά με το νορβηγικό κοινωνικό μοντέλο και το κράτος πρόνοιας.
Το σύνολο των συναντήσεων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, έλαβε χώρα σε εξαιρετική ατμόσφαιρα, η οποία αντικατοπτρίζει το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης