Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Δυνατή και αναγκαία μια συμφωνία για την Ελλάδα στο σημερινό (15/6) Eurogroup

Moscovici: Δυνατή και αναγκαία μια συμφωνία για την Ελλάδα στο σημερινό (15/6) Eurogroup
Οι συνομιλίες «πλησιάζουν σε κοινό έδαφος», δήλωσε χθες αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών
«Μια συμφωνία σήμερα δεν είναι μόνο δυνατή, είναι απαραίτητη», διαμήνυσε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Οικονομικές Υποθέσεις, κ. Pierre Moscovici, λίγες ώρες πριν το Eurogroup στο Λουξεμβιούργο, όπου θα τεθεί επί τάπητος το ελληνικό ζήτημα.
Μιλώντας στους Financial Times, ο Γάλλος αξιωματούχος τόνισε «οι πολίτες της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης απλά δεν θα μπορούσαν να το καταλάβουν εάν ύστερα από τόσους πολλούς μήνες σκληρής δουλειάς και απτής προόδου, το Eurogroup δεν καταλήξει και πάλι σε μια συμφωνία».
Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως διπλωμάτες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι, εκτός απροόπτου, είναι ορατή μια συμφωνία στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.
Μάλιστα, σημειώνει πως οι συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Οικονομικών θα μπορούσαν θα τραβήξουν έως αργά τη νύχτα καθώς καθορίζονται οι λεπτομέρειες.
Οι συνομιλίες «πλησιάζουν σε κοινό έδαφος», δήλωσε χθες αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.
«Η ιδέα δεν είναι μόνο να επιτραπεί στην Ελλάδα να εκπληρώσει τις βραχυπρόθεσμες δανειακές της υποχρεώσεις αλλά να δοθεί κάποια ορατότητα στον ελληνικό λαό και τους επενδυτές για το τι μέλλει γενέσθαι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης