Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Χαμάς και το ISIS διεκδικούν την ευθύνη για την επίθεση κατά αστυνομικού στο Ισραήλ

Η Παλαιστινιακή Χαμάς και το ISIS διεκδικούν την ευθύνη για την επίθεση κατά αστυνομικού στο Ισραήλ
H ανάληψη της ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί μια προσπάθεια να ανακατευτεί η τράπουλα
Μέλη της Παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς και του Αριστερού Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP) ήταν οι τρεις Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν στην Ιερουσαλήμ έπειτα από επίθεση εναντίον ισραηλινής αστυνομικίνας η οποία έχασε τη ζωή της.
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση διαψεύδοντας την ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια από μέρους του Ισλαμικού Κράτους.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «η ανάληψη της ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί μια προσπάθεια να ανακατευτεί η τράπουλα».
«Η επίθεση, πρόσθεσε, έγινε από δύο παλαιστίνιους αντιστασιακούς του Λαϊκού Μετώπου και έναν τρίτο της Χαμάς».
Ο ίδιος σημείωσε ότι η χθεσινή επίθεση αποτελούσε μια «φυσιολογική αντίδραση στα εγκλήματα της δύναμης κατοχής», του Ισραήλ, χρησιμοποιώντας τη φρασεολογία της ισλαμιστικής οργάνωσης όταν αναφέρεται στο κύμα επιθέσεων που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 στα κατεχόμενα, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στο Ισραήλ. Οι επιθέσεις αυτές γίνονται κυρίως από νεαρούς οπλισμένους με μαχαίρια.
Το FPLP, σε χωριστή ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι την επίθεση έκαναν οι Bara Ata, 18 ετών, Osama Ata, 19 ετών, καιAdel Ankus, 18 ετών, στο πλαίσιο της αντίστασης και για να ανταποδώσουν τα εγκλήματα της δύναμης κατοχής.
Το ΙΚ διεκδίκησε την ευθύνη για την επίθεση σε μια είσοδο της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, απειλώντας ότι δεν θα είναι η τελευταία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης