Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Ρόδο η Κουντουρά: Πρωταγωνιστής στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας ο τουρισμός

Στη Ρόδο η Κουντουρά: Πρωταγωνιστής στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας ο τουρισμός
Tην ικανοποίησή της για το γεγονός ότι και το 2017 η σεζόν εξελίσσεται πολύ καλά σε όλα τα επίπεδα, εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού, Ε. Κουντουρά
«Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και πρωταγωνιστής στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας», υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε συνέντευξή της στη Ρόδο, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνοντας ότι παράγει σχεδόν το 20% του ΑΕΠ.
Στη Ρόδο η υπουργός είχε συνάντηση εργασίας με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκο, το δήμαρχο Ρόδου Φ. Χατζηδιάκο και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και φορέων του νησιού, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του τουρισμού και τα τοπικά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.
Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ άλλων συζητήθηκε η ανάγκη αναστολής του τέλους διανυκτέρευσης, οι νέες τάσεις στην κρουαζιέρα, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, οι δασικοί χάρτες, η υπερφορολόγηση του τουρισμού κ.α .  Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση εργασίας η κ. Κουντουρά, η οποία έκανε αναφορά στις προσπάθειες της κυβέρνησης και του υπουργείου που έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και συγκεκριμένα υπογράμμισε την αύξηση που σημειώθηκε στον τουρισμό το 2015 και το 2016.
Εξέφρασε δε, την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι και το 2017 η σεζόν εξελίσσεται πολύ καλά σε όλα τα επίπεδα.
Η κ. Κουντουρά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι  «πετύχαμε ως κυβέρνηση και είμαστε ικανοποιημένοι με την πολιτική μας να προβάλουμε την Ελλάδα ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό και μπορούμε να μιλάμε σήμερα για τουρισμό 365 ημερών τον χρόνο, πράγμα που είναι και ο στόχος μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης