Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Αντί να χρεοκοπήσει η χώρα, χρεοκόπησε το αφήγημα της καταστροφολογίας και της εκλογολογίας

Κατρούγκαλος: Αντί να χρεοκοπήσει η χώρα, χρεοκόπησε το αφήγημα της καταστροφολογίας και της εκλογολογίας
"H απόφαση του Eurogroup είναι ένας σημαντικός σταθμός", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρουγκαλος
«Αντί να χρεοκοπήσει η χώρα, χρεοκόπησε αυτό το αφήγημα της καταστροφολογίας και της εκλογολογίας», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρουγκαλος, εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ.
Ειδικότερα, ο κ. Κατρούγκαλος από το Ηράκλειο, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε τις δηλώσεις του αντιπροέδρου τη ΝΔ Α. Γεωργιάδη που, όπως είπε, είχε πει «να μην κλείσει η αξιολόγηση.
Αυτό που θέλουμε εμείς είναι εκλογές τώρα»
Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «αντί λοιπόν να χρεοκοπήσει η χώρα, χρεοκόπησε αυτό το αφήγημα της καταστροφολογίας και της εκλογολογίας».
Κατά τον ίδιο, υπάρχει πάνω από 1,5 χρόνος μέχρι το 2019 για να αναπτυχθούν τα μέτρα τα θετικά της ανάκαμψης της οικονομίας που καταγράφονται και στο Eurogroup.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «η απόφαση του Eurogroup είναι ένας σημαντικός σταθμός, νομίζω πράγματι πως μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή σελίδας, διότι τελειώνει η αβεβαιότητα.
Θα έχουμε μια εκταμίευση αρκετά καλή που θα επιτρέψει να καλύψουμε και ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις».
Υπογράμμισε δε, πως για πρώτη φορά συνδέθηκε η αποπληρωμή του χρέους με την ανάπτυξη.
Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, με τη συμφωνία επιτυγχάνεται ο διπλός στόχος της κυβέρνησης να ξανασταθεί η οικονομία στα πόδια της και να οδηγηθεί η χώρα στην έξοδο από την επιτροπεία το καλοκαίρι του 2018.
Μιλώντας για την αύξηση των εξαγωγών και των επενδύσεων από το εξωτερικό, ανέφερε χαρακτηριστικά «σας βεβαιώνω ότι υπάρχει ένα έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που μέχρι στιγμής δεν είχε εκδηλωθεί γιατί και οι επενδυτές περίμεναν να δουν πού θα καταλήξει η υπόθεση με το Eurogroup».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης