Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρ: Δεν θα διαπραγματευτούμε αν οι γείτονές μας δεν άρουν τον αποκλεισμό

tags :
Κατάρ: Δεν θα διαπραγματευτούμε αν οι γείτονές μας δεν άρουν τον αποκλεισμό
Πρέπει να άρουν τον αποκλεισμό για να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχης Mohammed bin Abdulrahman al-Thani
Το Κατάρ δεν θα διαπραγματευτεί με τους γείτονές του για την επίλυση της διπλωματικής κρίσης του Κόλπου, παρά μόνο αν άρουν πρώτα το μποϋκοτάζ στο εμπόριο και στις μεταφορές, που επέβαλαν πριν από δύο εβδομάδες, δήλωσε σήμερα (19/6/2017) ο υπουργός Εξωτερικών του εμιράτου, Σεΐχης Mohammed bin Abdulrahman al-Thani.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία μαζί με τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και το Μπαχρέιν επέβαλαν μέτρα απομόνωσης του Κατάρ, δήλωσαν ότι οι κυρώσεις θα μπορούσαν να διαρκέσουν χρόνια, εκτός εάν η Ντόχα αποδεχθεί τις απαιτήσεις που οι αραβικές δυνάμεις σκοπεύουν να αποκαλύψουν τις επόμενες ημέρες.
Το Κατάρ αρνείται τις κατηγορίες από τους γείτονές του ότι χρηματοδοτεί την τρομοκρατία, ενισχύει την περιφερειακή αστάθεια ή ότι έχει προσεγγίσει το Ιράν.
Η διαμάχη άνοιξε ένα ρήγμα ανάμεσα σε μερικούς από τους κύριους συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, με τον πρόεδρο Donald Trump να υποστηρίζει σκληρά μέτρα κατά του Κατάρ, ακόμη και όταν το υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Άμυνας της χώρας επιδίωξαν να παραμείνουν ουδέτερα.
Το Κατάρ δεν θα διαπραγματευτεί με τους γείτονές του όσο είναι αντιμέτωπο με έναν «αποκλεισμό», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
«Πρέπει να άρουν τον αποκλεισμό για να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις», συνέχισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
«Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει πρόοδο ως προς την άρση του αποκλεισμού, που είναι η προϋπόθεση για να προχωρήσουμε οτιδήποτε», πρόσθεσε ο ίδιος.
Πάντως, οι χώρες που έχουν επιβάλει τις κυρώσεις κατά του Κατάρ, αρνούνται ότι συνιστούν αποκλεισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης