Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Φώτης Μπόμπολας κατάφερε το ακατόρθωτο, έκλεισε τον Πήγασο με ετήσιο τζίρο 40 εκατ. ευρώ

Ο Φώτης Μπόμπολας κατάφερε το ακατόρθωτο, έκλεισε τον Πήγασο με ετήσιο τζίρο 40 εκατ. ευρώ
Οι εργαζόμενοι σήμερα, στΜετά από 36 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, οι εφημερίδες μεγαλούργησαν στα χέρια του πατριάρχη της Οικογένειας Γιώργου Μπόμπολα
Το ακατόρθωτο κατέφερε ο Φώτης Μπόμπολας!
Έκλεισε τις ιστορικές εφημερίδες Έθνος, Έθνος της Κυριακής που επανακυκλοφόρησαν το 1981.
Μετά από 36 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, οι εφημερίδες μεγαλούργησαν στα χέρια του πατριάρχη της Οικογένειας Γιώργου Μπόμπολα, και να σημειωθεί συνέβαλλαν αποφασιστικά στην αποκάλυψη του σκανδάλου Κοσκωτά.
Όμως, ο όμιλος Πήγασος οδηγήθηκε σε χρεοκοπία στα χέρια του Φώτη Μπόμπολα, παρότι η εταιρεία είχε τζίρο 40,5 εκατ. ευρώ το 2016 έναντι 44 εκατ. ευρώ το 2015.
Τη χρονιά που πέρασε οι ζημιές μειώθηκαν κατά 59% στα 25,4 εκατ. ευρώ από 61,2 εκατ. ευρώ το 2015.
Η αιτία του κακού ήταν ο τραπεζικός δανεισμός που έφθασε τα 166 εκατ. ευρώ.
Πάντως, οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες του Φώτη Μπόμπολα σήμερα εκδικάζουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας Πήγασος, στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου.
Οι εργαζόμενοι ζητούν από το δικαστήριο να τους χορηγηθεί η άδεια για συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας και κάθε εμπραγμάτου δικαιώματος ακόμη και αν βρίσκονται στα χέρια τρίτων σύμφωνα άρθρα 682 και 707 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Επίσης, ζητείται να εκδοθεί προσωρινή διαταγή δια της οποίας η εταιρεία να υποχρεωθεί να καταβάλει στον καθ’ ένα το ποσό των 3000 ευρώ για την κάλυψη των άμεσων βιοτικών αναγκών έως την έκδοση απόφασης με βάση την αίτηση. Ακόμη ζητείται από το Δικαστήριο να επιβάλει χρηματική ποινή ύψους 600 ευρώ για κάθε ημέρα άρνησης συμμόρφωσης τους με την εκδοθησόμενη απόφαση.
Η αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων θα συζητηθεί σήμερα Τρίτη στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου στις 12 το μεσημέρι.
Το αίτημα κατατέθηκε στις 15 Ιουνίου από το δικηγόρο Ιωάννη Σκορδιαλό.
Την ίδια ώρα, θα συζητηθούν Ασφαλιστικά Μέτρα 70 εργαζομένων του ομίλου Πήγασος με ατομική απαίτηση που φθάνουν έως τις 210.384,45 ευρώ και κατατέθηκε από τον δικηγόρο Δημήτρη Κλοκοτάρα.
Την Παρασκευή 23 Ιουνίου θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εργαζομένων της εφημερίδας Ημερησίας και το σχετικό αίτημα κατατέθηκε από τον δικηγόρο Δημήτρη Περπατάρη.
Ο συνολικός αριθμός εργαζόμενων που έκαναν αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων κατά της Πήγασος Εκδοτική ανέρχεται σε 118.
Σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους, οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων είναι αρκετά πιθανό να εισπράξουν τις απαιτήσεις του από τον πλειστηριασμό που έχει προγραμματισθεί στις 26 Ιουλίου με την προϋπόθεση όμως να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για όσα βγάζουν στο σφυρί οι τράπεζες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Πήγασος πωλείται κομμάτι - κομμάτι και όχι ενιαία όπως έγινε με το ΔΟΛ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται ενδιαφέρον για τo 13,09% των μετοχών του Mega και για το 50% των μετοχών της εταιρείας ΙΡΙΣ που ήταν ο εκτυπωτικός βραχίονας του ομίλου Μπόμπολα.
Για τα έντυπα ίσως το ενδιαφέρον να είναι περιορισμένο.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης