Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Κριμαία

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Κριμαία
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών πρόσθεσε στη «λίστα» 19 φυσικά πρόσωπα και 19 οργανισμούς
Νέα ονόματα στη λίστα όσων έχουν υποστεί κυρώσεις για τις επιχειρήσεις της Μόσχας στην Κριμαία πρόσθεσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μία ημέρα αφότου η Ε.Ε. παρέτεινε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών πρόσθεσε 19 φυσικά πρόσωπα και 19 οργανισμούς.
Χθες, η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε για έναν χρόνο τις κυρώσεις που είχε αποφασίσει μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία τον Μάρτιο του 2014, βάση των οποίων απαγορεύονταν κυρίως οι επενδύσεις στη χερσόνησο και οι εισαγωγές προϊόντων της στην Ένωση.
Οι 28 χώρες-μέλη αναμένεται επίσης να παρατείνουν τις ερχόμενες εβδομάδες τις βαριές οικονομικές κυρώσεις που επέβαλαν σε βάρος της Ρωσίας και οι οποίες πλήττουν κυρίως τράπεζες, πετρελαϊκές και αμυντικές επιχειρήσεις, τις οποίες είχαν επιβάλει το καλοκαίρι του 2014 ως αντίδραση στην υποστήριξη που φερόταν να παρέχει η Μόσχα στην επίθεση των αυτονομιστών ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας.
Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. κατά τη σύνοδο κορυφής που θα έχουν την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, ενώ η σύγκρουση, που προκάλεσε περισσότερους από 10.000 θανάτους σε τρία χρόνια, αναζωπυρώθηκε σε ένταση την άνοιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης