Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά από τρία χρόνια άρνησης, οι κινεζικές μετοχές συμπεριλήφθηκαν στον δείκτη της MSCI

Μετά από τρία χρόνια άρνησης, οι κινεζικές μετοχές συμπεριλήφθηκαν στον δείκτη της MSCI
Όπως ανακοίνωσε χθες η MSCI, θα συμπεριλάβει τις λεγόμενες «Α» μετοχές του χρηματιστηριακού δείκτη στον δείκτη για τις αναδυόμενες αγορές 
Οι μετοχές των κινεζικών αγορών συμπεριλήφθηκαν στον δείκτη της MSCI για τις αναδυόμενες αγορές μετά από τρία χρόνια άρνησης, ανοίγοντας έτσι την πόρτα ακόμη περισσότερα προς το παγκόσμιο επενδυτικό κοινό.
Όπως ανακοίνωσε χθες η MSCI, θα συμπεριλάβει τις λεγόμενες «Α» μετοχές των χρηματιστηριακών δεικτών στον δείκτη για τις αναδυόμενες αγορές (MSCIEF).
Η ένταξη στον δείκτη σηματοδοτεί μια σημαντική νίκη για την κινεζική κυβέρνηση, η οποία εργάζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια για να ανοίξει τις κεφαλαιαγορές της.
Η MSCI διεξάγει συζητήσεις με τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές και παγκόσμιους επενδυτές για τρία με τέσσερα χρόνια, σχετικά με το αν θα προσθέσει μετοχές σε γουάν στον MSCIEF, οι οποίες αφορούν περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 1,6 τρις δολαρίων.
Βέβαια, σε αντίθετο κλίμα, η MSCI εξέπληξε πολλούς επενδυτές χθες, παραλείποντας να αναβαθμίσει την Αργεντινή από την κατηγορία μεθοριακών αγορών όπου έχει εξασθενήσει τα τελευταία χρόνια, ενώ ανέφερε ότι θα συμβουλευτεί τους επενδυτές για την προσθήκη της Σαουδικής Αραβίας στον εν λόγω δείκτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης