Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gentiloni: Η Ε.Ε. πρέπει να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει την Ιταλία να αντιμετωπίσει την κρίση στη Μεσόγειο

Gentiloni: Η Ε.Ε. πρέπει να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει την Ιταλία να αντιμετωπίσει την κρίση στη Μεσόγειο
Η Ιταλία μπορεί να «συνεχίσει να υπολογίζει στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει την Ιταλία να αντιμετωπίσει την κρίση με τους αιτούντες άσυλο στη Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα (22/6/2017) ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Paolo Gentiloni, μετά από μια διμερή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. (22-23 Ιουνίου 2017).
«Μια μεγαλύτερη δέσμευση είναι απαραίτητη τόσο σε οικονομικούς όρους, όσο και από πλευράς πολιτικών αποφάσεων», δήλωσε ο Gentiloni.
«Είναι αναγκαίο να αναγνωρισθεί ότι η Επιτροπή και ο Jean-Claude Juncker έχουν επίγνωση αυτής της δέσμευσης.
«Ελπίζω ότι αυτό θα μεταφραστεί σε μια αναχρηματοδότηση του ταμείου για την Αφρική, το οποίο θα προωθήσει η Κομισιόν», συνέχισε ο ιταλός πρωθυπουργός.
Από την πλευρά του, ο Juncker δήλωσε στον Gentiloni ότι η Ιταλία μπορεί να «συνεχίσει να υπολογίζει στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι δύο συμφώνησαν ιδιαίτερα όσον αφορά στην «ανάγκη για την Ε.Ε. και τα κράτη μέλη να επιταχύνουν την υλοποίηση των συμφωνημένων δράσεων στη Διακήρυξη της Μάλτας», καθώς και «να διασφαλίσουν μια επαρκή χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της εισροής μεταναστών από τη Λιβύη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης