Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H «ουρά» των μνηστήρων στον πλειστηριασμό του Πήγασου

H «ουρά» των μνηστήρων στον πλειστηριασμό του Πήγασου
Οι συνεταιρισμοί Μπόμπολα σπρώχνουν, το μήλον της έριδος και οι ισορροπίες της ζήτησης
Σε συνωστισμό μνηστήρων αναμένεται να οδηγήσει ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων του Πήγασου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 26 Iουλίου 2017 καθώς οι συνεταιρισμοί του ομίλου Μπόμπολα αλλά και η αλλαγή ιδιοκτησίας του ΔΟΛ οδηγούν αναγκαστικά σε εκδήλωση ενδιαφέροντος τους εταίρους προκειμένου να μην βρεθούν στην ίδια εταιρία με μη επιθυμητούς συνεργάτες.
Το μήλον της έριδος χωρίς αμφιβολία αναμένεται να αποτελέσει το μικρό μεν κρίσιμο 13,09% της Τηλέτυπος καθώς από τη μια πλευρά ο όμιλος Σαββίδη αν δεν το αποκτήσει μένει εκτός παιγνιδιού στο Mega και ταυτόχρονα αν αυτό αποκτηθεί από έναν των ομίλων Βαρδινογιάννη Μαρινάκη τότε υπάρχει ο πλήρης έλεγχος του σταθμού χωρίς μειοψηφικά δικαιώματα ουσίας από την πλευρά Σαββίδη.
Μάλιστα σε περίπτωση απόκτησης του ποσοστού από την πλευρά της οικογένειας Βαρδινογιάννη τότε το ποσοστό της αγγίζει το 50% ενώ το αποκτήσει ο όμιλος μαρινάκη το ποσοστό του θα ανέλθει στο 33% της Τηλέτυπος μετά την πρόσφατη απόκτηση του ποσοστού που κατείχε ο ΔΟΛ.
Ο όμιλος Μαρινάκη την ίδια στιγμή έχει ενδιαφέρον και για άλλες δύο εταιρίες του ομίλου.
Πρόκειται για το 50% της Εκτυπωτικής Ίρις και το 50% της Mellon όπου το υπόλοιπο 50% ανήκει στον ΔΟΛ και κατ' επέκταση στον όμιλο Μαρινάκη.  
Παράλληλα εκτός παιγνιδιού δεν μπορεί να μείνει ο Δημήτρης Μάρης δεδομένου ότι το Sport24 Radio ανήκει στην εταιρεία N.S.P. Radio A.E., η οποία τον Ιανουάριο του 2013 απορρόφησε την Sport Plus, που εξέδιδε μέχρι τότε την εφημερίδα Goal News.
Το Δεκέμβριο του 2014 στην  «N.S.P.» απόκτησε 50% μαζί με το management η 24Media.
Έτσι το sport24 radio ή θα αποκτήσει νέο μέτοχο ή το 100% της θα περάσει μαζί με μια αθλητική εφημερίδα στον όμιλο Μάρη.  
Εκεί που τα πράγματα είναι τελείως περίπλοκα είναι το πρακτορείο διανομής Ευρώπη όπου ο όμιλος Πήγασος κατέχει 40% (το 25% η μητρική και τα άλλα μέσω θυγατρικών με κυρίαρχο το Έθνος).
Είναι προφανές ο έλεγχος του Ευρώπη αποκτά ενδιαφέρον δεδομένου ότι έχει ανταγωνιστή το Άργος όπου κυριαρχεί όμιλος Μαρινάκη.
Όμως ο αγοραστής του ποσοστού πιθανότατα θα είναι ο ίδιος στον έλεγχος του οποίου θα περάσουν και οι Εκδόσεις Έθνος (θυγατρική της Πήγασος κατά 100%) και η οποία εκδίδει τις εφημερίδες Έθνος και Ημερησία.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Άνωση θυγατρική κατά 97% του Πήγασου (το υπόλοιπο κατέχει ο Φώτης Μπόμπολας) η οποία έχει ουσιαστικά συναλλαγές μόνο με το Mega και είναι πιθανό είτε να μην βρεθεί καθόλου αγοραστής είτε αυτός που θα χτυπήσει το Mega να επιχειρήσει να πάρει και την Άνωση για ευνόητους λόγους.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης