Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατατέθηκε η τροπολογία της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ

Κατατέθηκε η τροπολογία της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ
Στην τροπολογία σημειώνονται λόγοι δημοσίου συμφέροντος και εύρυθμης των εν λόγω υπηρεσιών που σχετίζονται άμεσα με τη προστασία της δημόσιας υγείας
Κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή η υπουργική τροπολογία με την οποία επιχειρείται να δοθεί λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα.
Με τη τροπολογία η οποία φέρι τις υπογραφές του Πάνου Σκουρλέτη και του Ευκλείδη Τσκαλώτου δίδεται διορία στους Δήμους για αποστολή νέων οργανογραμμάτων έως τις 31 Ιουλίου και δυνατότητα διατήρησης των υφιστάμενων συμβασιούχων καθαριότητας - που έληγαν οι συμβάσεις τους στις 7 Ιουνίου – σε συνιστώμενες ή κενές θέσεις μέχρι την έκδοση προσωρινών πινάκων διοριστέων και το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου 2018.
Με την τροπολογία η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει τέλος στις κινητοποιήσεων των συμβασιούχων καθαριότητας στους ΟΤΑ και τη δημιουργία βουνών σκουπιδιών στους δρόμους εν μέσω καύσωνα.
Μέχρι τις 31 Ιουλίου οι Δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών, υποχρεούνται να αποστείλουν την εκτίμησή τους για τις οργανικές ανάγκες σε κάθε είδους ανταποδοτικές υπηρεσίες σχετικές με την καθαριότητα, τονίζοντας ότι για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων απαιτείται προηγουμένως βεβαίωση της οικονομικής επιτροπής ότι η ετήσια δαπάνη μισθοδοσίας καλύπτεται από τις εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό πιστώσεις για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας «κατά παρέκκλιση του άρθρου 10 παρ. 3 του ν.3854/2007».
Με απλά λόγια οι δήμοι θα ορίσουν τις θέσεις το κόστος των οποίων μπορούν να καλύψουν με τα δικά τους έσοδα.
Παράλληλα, η εν λόγω τροπολογία προβλέπει ότι μέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων (σ.σ. τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ) και πάντως όχι πέραν της 31/3/2018, οι δήοι και τα νομικά τους πρόσωπα μπορούν είτε στις συνιστώμενες οργανικές θέσεις είτε σε υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας, μπορούν να απασχολούν το προσωπικό που παρείχε ήδη τις σχετικές υπηρεσίες μέχρι 7 Ιουνίου 2017, υπό την προϋπόθεση μεταξύ άλλων της ύπαρξης εξαιρετικού λόγου δημόσιας υγείας.
Στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ προβλέπεται η μοριοδότηση όσων έχουν προϋπηρεσία ενώ αυξάνεται το ηλικιακό όριο από τα 45 έτη στα 50.
Δείτε εδώ την τροπολογία. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης