Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Σε χαμηλά 7 μηνών υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2017 - Στο 1,6%

Ισπανία: Σε χαμηλά 7 μηνών υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2017 - Στο 1,6%
Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ισπανία για τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα (29/6) με την πτώση ωστόσο να είναι περισσότερο περιορισμένη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,6% έναντι 2% που βρισκόταν τον προηγούμενο μήνα, με την πτώση να οφείλεται κυρίως στις μεταβολές που σημειώθηκαν στις τιμές των καυσίων.
Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στο 1,5%, παραμένουν τα ασθενέστερα που έχουν καταγραφεί από τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους.
Αν και τα προκαταρκιτκά στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γερμανία υποδηλώνουν ελαφρά αύξηση, τα αντίστοιχα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες (28/6) για την Ιταλία έδειξαν παρόμοια απογοήτευση με αυτά της Ισπανίας.
Παράλληλα, τα εν λόγω στοιχεία για τις δύο μεσογειακές χώρες έρχονται να «φρενάρουν» την πρόσφατη αισιοδοξία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, ότι οι πληθωριστικές πιέσεις εντός της Ευρωζώνης θα αυξηθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης