Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν «πέρασαν» από το βρετανικό Κοινοβούλιο οι προτάσεις κατά της λιτότητας από την αντιπολίτευση

Δεν «πέρασαν» από το βρετανικό Κοινοβούλιο οι προτάσεις κατά της λιτότητας από την αντιπολίτευση
Οι κυβερνόντες Συντηρητικοί καταψήφισαν, με 323 ψήφους, έναντι 297 του αντιπάλου δέους, το αίτημα
Οι προτάσεις των Εργατικών, υπό τον Jeremy,y Corbyn, για αύξηση των δαπανών στον δημόσιο τομέα και λήξη των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζει η βρετανική κυβέρνηση, δεν κατάφεραν να «περάσουν« ούτε κατά τη δεύτερη ψηφοφορία στο τοπικό Κοινοβούλιο.
Οι κυβερνόντες Συντηρητικοί καταψήφισαν, με 323 ψήφους, έναντι 297 του αντιπάλου δέους, το αίτημα, όταν κατά την πρώτη (28 Ιουνίου 2017) ψηφοφορία είχαν επίσης «κερδίσει» με πάλι 323 ψήφους, έναντι 309, αφού εξασφάλισαν τη στήριξη ενός μικρού κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας.
Η πρωθυπουργός Theresa May δέχεται πιέσεις μέσα και έξω από το Συντηρητικό Κόμμα για τη στρατηγική της επί του Brexit και έχει αναγκαστεί να αποσύρει πολλές από τις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις της.
Οι Εργατικοί, υπό τον αριστερό ηγέτη Jeremy Corbyn, έχουν ενισχύσει την ίδια ώρα τις έδρες τους στη Βουλή των Λόρδων.
Ασκούν έντονη κριτική στις περικοπές των δημόσιων δαπανών, οι οποίες κρίνεται ότι ευθύνονται για την πυρκαγιά πριν από δύο εβδομάδες, που σκότωσε τουλάχιστον 80 άτομα σε ένα συγκρότημα κοινωνικών κατοικιών στο Λονδίνο.
Η αποτυχημένη τροπολογία του Εργατικού Κόμματος αμφισβήτησε το ανώτατο όριο αύξησης των δαπανών του δημόσιου τομέα, σε περιπτώσεις που ο πληθωρισμός υποχωρεί κάτω του 1% ετησίως.
Η πρόταση των Εργατικών:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης