Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Έχουμε γυρίσει στην ανάπτυξη – Το κρίσιμο είναι να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο

Κατρούγκαλος: Έχουμε γυρίσει στην ανάπτυξη – Το κρίσιμο είναι να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο
Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι να είναι διαρκής η ανάπτυξη είπε ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών
Την θέση ότι η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει στην οικονομία διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος υποστήριξε πως το πραγματικό στοίχημα της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη να είναι διαρκής και πως το κρίσιμο για να επιτευχθεί αυτό είναι να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο.
«Δύο είναι τα κρίσιμα θέματα.
Το πρώτο είναι η βελτίωση των αριθμών να αποτυπωθεί και στην κοινωνία, να είναι δίκαιη η ανάπτυξη.
Το δεύτερο ζήτημα είναι να είναι διαρκής η ανάπτυξη.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος πρέπει να αλλάξουμε εντελώς το παραγωγικό μοντέλο που είχαμε.
Ακριβώς εκεί είναι το κρίσιμο θέμα, να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, ότι είμαστε μια φυσική γέφυρα ανάμεσα στη Δύση, την Ανατολή, τον Αραβικό κόσμο, την Αφρική.
Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Κατρούγκαλος.
Ερωτηθείς για την πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber ότι η Γερμανία θα δώσει ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα, αλλά όχι σε αυτή την κυβέρνηση ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι η δήλωση αυτή «δεν είναι τίποτα παραπάνω από αυτό που επεδίωκε η ίδια σκληρή γερμανική Δεξιά όλη την προηγούμενη περίοδο».
«Να φτάσει μέχρι το σημείο ακόμα και να θυσιάσει την οικονομία της χώρας, έναν ολόκληρο λαό, τον ελληνικό, για να στείλει ένα μήνυμα σύμφωνα με τις δικές της πολιτικές αντιλήψεις στην Ευρώπη.
Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για την Ευρώπη, αυτό το μήνυμα δεν περνά» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος και με αφορμή το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαρατάξης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Δημοκρατική Συμπαρατάξη.
«Αν μπορέσουν να ξεπεράσουν εκείνον τον εαυτό τους που συνεργάστηκε με τη ΝΔ του Σαμαρά και απομονώσουν αυτούς που εύχονται και σήμερα τη συνεργασία με τον κ. Μητσοτάκη, αν ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις αυτές της συμπόρευσης και συνέχισης της συμπόρευσης του νεοφιλελευθερισμού, υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας με την Αριστερά» υπογράμμισε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης