Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Το υπουργικό συμβούλιο πιέζει τη May να τερματίσει την πολιτική λιτότητας

Βρετανία: Το υπουργικό συμβούλιο πιέζει τη May να τερματίσει την πολιτική λιτότητας
Οι πιέσεις εντείνονται και από το γεγονός, πως η απήχηση του κυβερνητικού της προγράμματος υποχωρεί, στο εκλογικό σώμα
Υπό την ασφυκτική πίεση μελών του υπουργικού της συμβουλίου, προκειμένου να τερματίσει την πολιτική λιτότητας, βρίσκεται η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May.
Οι πιέσεις εντείνονται και από το γεγονός, πως η απήχηση του κυβερνητικού της προγράμματος υποχωρεί, στο εκλογικό σώμα.
Ο υπουργός Υγείας Jeremy Hunt ζήτησε από την κυβέρνηση να μειώσει το ανώτατο όριο μισθών του δημόσιου τομέα κατά 1% για τους νοσηλευτές.
Επίσης  η υπουργός Παιδείας Justine Greening ζητεί περισσότερους πόρους  για τα σχολεία, σύμφωνα με την εφημερίδα Observer.
Παρά τις προσδοκίες των Συντηρητικών για μια ευρεία εκλογική νίκη (8/6/2017), η May βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να  χάσει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο μετά την επιτευχθείσα κυβερνητική συμφωνία  με ένα μικρό ευρωσκεπτικιστικό, βορειοϊρλανδικό προτεσταντικό κόμμα.
Στον αντίποδα το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα είχε καλύτερες του αναμενομένου εκλογικές επιδόσεις με βασική υπόσχεση την κατάργηση του πλαφόν του 1% στις αυξήσεις των αμοιβών στο δημόσιο τομέα.
Εξάλλου ο Βρετανός υπουργός Γεωργίας Michael Gove δήλωσε στην εφημερίδα Sunday Times πως  η κυβέρνηση σίγουρα θα πρέπει να εξετάσει την αναθεώρηση του συστήματος πληρωμών στο δημόσιο τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης