Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς: Δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να εμποδίζουν να εξελιχθεί η Κύπρος σε φυσιολογικό κράτος

Κοτζιάς: Δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να εμποδίζουν να εξελιχθεί η Κύπρος σε φυσιολογικό κράτος
Χρειάζεται νηφαλιότητα, προσοχή και αναστοχασμός είπε ο κ.Κοτζιάς αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό
Την θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει «σε κάποιους να νομίζουν ότι μπορούν να εμποδίσουν να εξελιχθεί η Κύπρος σε αυτό που ονομάζω -και υιοθέτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ- φυσιολογικό κράτος» διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ.Κοτζιάς σε δήλωσή του εισερχόμενος στον χώρο του συνεδριακού κέντρου πριν από την έναρξη των εργασιών για τη δεύτερη εβδομάδα της Διάσκεψης για το Κυπριακό που διεξάγεται στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, υποστήριξε ότι αυτό που χρειάζεται είναι νηφαλιότητα, προσοχή και αναστοχασμός.
«Γιατί η ευθύνη είναι μεγάλη γι' όλους μας.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να νομίζουν ότι μπορούν να εμποδίσουν να εξελιχθεί η Κύπρος σε αυτό που ονομάζω -και υιοθέτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ- φυσιολογικό κράτος.
Όχι σε ένα τέλειο κράτος, αλλά σε ένα κράτος όπως όλα τα άλλα που κανονίζει το ίδιο την τύχη του, αποφασίζει για το μέλλον του και μπορεί να ονειρεύεται ότι τα παιδιά του θα ζήσουν σε ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κυπριακό κράτος» είπε ο κ.Κοτζιάς.
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ τόνισε ότι η ελληνική πλευρά έχει ετοιμάσει και έχει καταθέσει τα κείμενά της που αφορούν το μηχανισμό ελέγχου και εφαρμογής των αποφάσεων, στο ζήτημα της απομάκρυνσης των κατοχικών στρατευμάτων και της κατάργησης των συνθηκών εγγυήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης