Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρ: Αυξάνει την παραγωγή φυσικού αερίου κατά +30% λόγω της διπλωματικής κρίσης

tags :
Κατάρ: Αυξάνει την παραγωγή φυσικού αερίου κατά +30% λόγω της διπλωματικής κρίσης
Στόχος της Ντόχα είναι να παραμείνει σε ηγετική θέση στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου
Αύξηση στην παραγωγή φυσικού αερίου κατά +30% για τα επόμενα χρόνια σχεδιάζει το Κατάρ, όπως ανακοίνωσε σήμερα (4/7) ο επικεφαλής της Qatar Petroleum, Saad Sherida Al-Kaabi, λόγω των πιέσεων που δέχεται από τις γειτονικές χώρες εν μέσω της διπλωματικής κρίσης στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Kaabi, η Ντόχα σκοπεύει να αυξήσει την συνολική παραγωγή της στους 100 εκατ. τόνους φυσικού αερίου ετησίως μέχρι το 2024, σε μία κίνηση που όπως λέει ο ίδιος «θα ενισχύσει την ηγετική θέση του Κατάρ».
«Θα παραμείνουμε ο ηγέτης στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου για πολύ μεγάλο διάστημα», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Qatar Petroleum, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι η εν λόγω κίνηση θα αυξήσει τα επίπεδα παραγωγής μέχρι το ισοδύναμο των έξι εκατ. βαρελιών πετρελαίου ημερησίως.
Σημειώνεται ότι η σχετική ανακοίνωση έρχεται εν μέσω της χειρότερης διπλωματικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στον αραβικό Κόλπο τα τελευταία χρόνια, με το Κατάρ να προχωράει σε μία κίνηση με έντονο πολιτικό και οικονομικό χαρακτήρα.
Παράλληλα, ο Kaabi διευκρίνησε ότι επιθυμία της Ντόχα είναι η αύξηση της παραγωγής μέσω κοινής επιχείρησης με διεθνείς εταιρίες, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι ακόμα και αν η Σαουδική Αραβία με τους συμμάχους της απειλήσουν με επιβολή κυρώσεων στις εν λόγω εταιρείες, η χώρα θα συνεχίσει την υλοποίηση του σχεδίου μόνη της.
«Εάν δεν υπάρξουν εταιρείες πρόθυμες να συνεργαστούν μαζί μας, θα υλοποιήσουμε μόνοι μας το σχέδιο των 100 εκατ. τόνων», καταλήγει ο επικεφαλής της Qatar Petroleum.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης