Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Το ένα τέταρτο των ανέργων της Ευρωζώνης κατοικεί στην Ισπανία

Bloomberg: Το ένα τέταρτο των ανέργων της Ευρωζώνης κατοικεί στην Ισπανία
Στην ιβηρική χώρα βρίσκεται το 14% (127 εκατομμύρια) του συνόλου των πολιτών που κατοικούν σε χώρες της Ευρωζώνης
Το ένα τέταρτο του αριθμού των ανέργων της Ευρωζώνης κατοικεί στην Ισπανία, τη χώρα με το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στο νομισματικό μπλοκ, όπως σχολιάζει σε σχετικό του δημοσίευμα το Bloomberg.
Στην ιβηρική χώρα βρίσκεται το 14% (127 εκατομμύρια) του συνόλου των πολιτών που κατοικούν σε χώρες της Ευρωζώνης.
Επίσης, αν και η ανεργία έχει συρρικνωθεί στο 19% από το 26% που ήταν πριν λίγα χρόνια, ο αριθμός των άνεργων νέων στη χώρα είναι εξαιρετικά υψηλός, πάνω από το 40%!
Σημειώνεται ότι η ανεργία στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, παρέμεινε αμετάβλητη τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, διατηρώντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2009.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας στη ζώνη του ευρώ παρέμεινε σταθερό στο 9,3%, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -0,9%.
Παράλληλα, σε ακόμα χαμηλότερα ποσοστά παρέμεινε η ανεργία για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο 7,8%, ενώ σε σύγκριση με τον Μάιο του 2016, καταγράφηκε επίσης μείωση κατά -0,9%.
Μεταξύ των χωρών της Ένωσης, τα χαμηλότερα επίπεδα ανεργίας σημειώθηκαν σε Τσεχία (3%) και Γερμανία (3,9%), ενώ στον αντίποδα, σε σημαντικά υψηλά επίπεδα παρέμεινε η ανεργία στην Ισπανία (17,7%) και στην Ελλάδα (22,5% για τον Μάρτιο του 2017).
Σε ότι αφορά τους νέους κάτω των 25 ετών, το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 18,9% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 16,9%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης