Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθερό, στο 45%, το ποσοστό των Γάλλων που εμπιστεύονται τον Emmanuel Macron

Σταθερό, στο 45%, το ποσοστό των Γάλλων που εμπιστεύονται τον Emmanuel Macron
Αυξάνεται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Edouard Philippe
Σε σταθερά επίπεδα παραμένει η δημοτικότητα του νέου προέδρου της Γαλλίας, Emmanuel Macron, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Edouard Philippe, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Les Echos» και του ραδιοφωνικού σταθμού «Radio Classique» και δόθηκε σήμερα (6/7/2017) στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα, το 45% των Γάλλων δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τον Macron, ενώ σχεδόν ισάριθμοι (46%) είναι και αυτοί που δήλωσαν ότι δεν του έχουν εμπιστοσύνη, με το 9% να μην εκφράζει άποψη.
Την ίδια ώρα, η δημοτικότητα του Philippe έχει αυξηθεί στο 43%, από 38% προηγουμένως, αν και το 46% (σχεδόν ένας στους τέσσερις) απάντησαν ότι δεν τον εμπιστεύονται, ενώ το 11% δεν εξέφρασαν άποψη.
Μεταξύ άλλων πολιτικών, προηγείται με μεγάλη διαφορά ο υπουργός Οικολογίας, Nicolas Hulot, με 61%, και ακολουθούν ο ηγέτης της Κεντροδεξιάς, Alain Marie Juppe, με 45%, ο υπουργός Εξωτερικών, Jean-Yves Le Drian, με 35%, και ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας, Jean Luc Melanson, με 32%.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 4 και 5 Ιουλίου σε δείγμα 999 προσώπων ηλικίας άνω των 18 ετών και το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο συν/πλην 1,4-3,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης