Τελευταία Νέα
Διεθνή

RP Online: Τη Δευτέρα (10/7) η πρώτη εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα ύψους 7,7 δισ. ευρώ

tags :
RP Online: Τη Δευτέρα (10/7) η πρώτη εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα ύψους 7,7 δισ. ευρώ
Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων το Eurogroup ήρθε σε συμφνωία με την Ελλάδα για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης στις 15 Ιουνίου 2017
Την έγκριση της δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ενέκρινε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική ιστοσελίδα RP Online.
Η πρώτη εκταμίευση στο πλαίσιο αυτής της δόσης θα ανέλθει σε 7,7 δισ. ευρώ και αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τον ESM τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017. Από αυτό το ποσό, 6,9 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους και 800 εκατ. ευρώ για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων το Eurogroup ήρθε σε συμφνωία με την Ελλάδα για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης στις 15 Ιουνίου 2017.
Η ελληνική κυβέρνηση προκιεμένου να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές της ψήφισε περισσότερα από 100 μέτρα μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών στις συντάξεις και μείωση του αφορολόγητου.
Τα μέτρα απομείωσης του ελληνικού χρέους που ζητά η Αθήνα θα δοθούν μετά τη λληξη του τρίου προγράμματος διάσωσης τον Αυ΄γουστο του 2018.
Τότε αναμένεται να αποφασίσει το ΔΝΤ εάν θα συμμετάσχει με κεφάλαια στο ελληνικό πρόγραμμα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης