Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Η Ε.Ε. θα απαντήσει εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν τιμωρητικούς δασμούς στον χάλυβα

Juncker: Η Ε.Ε. θα απαντήσει εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν τιμωρητικούς δασμούς στον χάλυβα
Η Ευρώπη είναι έτοιμη να αντιδράσει αμέσως και επαρκώς, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαντήσει εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν τιμωρητικούς δασμούς στον χάλυβα, δήλωσε σήμερα (7/7/2017) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, στη Σύνοδο Κορυφής των G20 στο Αμβούργο.
«Αν οι ΗΠΑ εισάγουν δασμούς στις ευρωπαϊκές εισαγωγές χάλυβα, η Ευρώπη είναι έτοιμη να αντιδράσει αμέσως και επαρκώς», δήλωσε ο Juncker στους δημοσιογράφους.
Σε μια έμμεση αναφορά στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, ο Juncker δήλωσε ότι μια νέα εμπορική συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε. και της Ιαπωνίας, που υπογράφηκε την Πέμπτη (6/7) δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι δεν θέτουν «προστατευτικούς τοίχους».
Ο Juncker και αξιωματούχοι της Κομισιόν αρνήθηκαν να παράσχουν λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα ανταποκριθεί το εκτελεστικό όργανο της Ε.Ε. εάν η Ουάσιγκτον επιβάλει νέες ποσοστώσεις ή δασμούς στον χάλυβα - μέτρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες λένε ότι θα ήταν αδικαιολόγητα και θα τιμωρούσαν τους συμμάχους των ΗΠΑ ως απάντηση στην υπερπροσφορά στις παγκόσμιες αγορές χάλυβα, κυρίως λόγω Κίνας.
Σύμφωνα με το «Reuters», εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε:
«Θα έπρεπε μάλλον να μιλήσουμε για την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στον χάλυβα παρά για προστατευτικά μέτρα κατά των εισαγωγών χάλυβα από άλλα μέρη του κόσμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης