Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Έρευνα της Siemens για «παράνομη» κατασκευή γεννητριών ηλεκτρισμού στην Κριμαία

Reuters: Έρευνα της Siemens για «παράνομη» κατασκευή γεννητριών ηλεκτρισμού στην Κριμαία
Ο βιομηχανικός όμιλος Siemens σημείωνε ότι έχτισε τους στροβίλους για ένα έργο στη χερσόνησο «Taman» της Ρωσίας
Η ίδια η Siemens θα αναλάβει νομική δράση για να εμποδίσει την εγκατάσταση των γεννητριών (gas turbines) ηλεκτρισμού στην περιοχή της Κριμαίας, που υπόκειται στις κυρώσεις της Ε.Ε. ενάντια στη Μόσχα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα.
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος Vladimir Putin υποσχέθηκε να δημιουργήσει σταθερό τροφοδοτικό σύστημα ηλεκτρισμού για την Κριμαία μετά την προσάρτηση της περιοχής, το 2014, ωστόσο, η Ε.Ε. επέβαλε τότε βαριές κυρώσεις στη Ρωσία επειδή θεωρούσε ότι η χερσόνησος είχε ληφθεί παράνομα από την Ουκρανία.
Ο βιομηχανικός όμιλος Siemens σημείωνε ότι έχτισε τους στροβίλους για ένα έργο στη χερσόνησο «Taman» της Ρωσίας, αλλά το Reuters ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η Μόσχα τους είχε παραδώσει στην Κριμαία.
Η Siemens αναφέρει ότι οποιαδήποτε τοποθέτηση των στροβίλων στην Κριμαία θα αποτελούσε παραβίαση των συμβατικών συμφωνιών και έχει δημιουργήσει μια ειδική ομάδα για να διερευνήσει τα πραγματικά περιστατικά.
Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι στρόβιλοι που εγκαταστάθηκαν στην Κριμαία κατασκευάστηκαν στη Ρωσία.
Η Siemens αναφέρει ότι οι στρόβιλοι κατασκευάστηκαν από τη Siemens Gas Turbine Technologies, η οποία εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη.
Το 65% ανήκει στην Siemens και χρησιμοποιεί την τεχνολογία της γερμανικής εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης