Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Και βέβαια ανέπτυξα στο υπουργικό συμβούλιο το παράλληλο σύστημα πληρωμών

Βαρουφάκης: Και βέβαια ανέπτυξα στο υπουργικό συμβούλιο το παράλληλο σύστημα πληρωμών
«Το ατόπημα είναι ότι δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα!»
Βροντερή απάντηση στα σχόλια της ελληνικής πολιτικής σκηνής για το σχέδιο παράλληλου συστήματος πληρωμών –κατά τη διαπραγμάτευση του 2015– έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μέσω Twitter.
«Και βέβαια ανέπτυξα στο υπουργικό συμβούλιο το παράλληλο σύστημα πληρωμών.
Το ατόπημα είναι ότι δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα!
Εκ των ων ουκ άνευ!», έγραψε χαρακτηριστικά στη δημοφιλή σελίδα social media.
Είχε προηγηθεί συνέντευξη του κ. Γιάννη Τσιρώνη, στον Σκάι, ο οποίος ανέφερε πως «ο κ. Βαρουφάκης μας είχε παρουσιάσει ένα πράγμα που ουδέποτε υλοποιήθηκε, του οποίου μάλιστα εγώ ήμουν υπέρμαχος, γιατί το έχω γράψει και στο blog μoυ, να υπάρχει το MΟU (σ.σ IOU) αν θυμάμαι καλά λέγεται να σας πω το μοντέλο που είναι εξωχρηματική συναλλαγή…
Μου χρωστάει εμένα το κράτος 50.000 είμαι φαρμακοποιός, παίρνω εγώ IOU τα δίνω στον προμηθευτή μου ο προμηθευτής μου τα δίνει με αυτά στο δικό του Taxis, γίνεται κυκλική συναλλαγή χωρίς να δώσουμε ρευστό, το είχε εισηγηθεί και το είχα επικροτήσει αυτό έχουμε άποψη ως Οικολόγοι».
«Αυτά τα νομίσματα, προσέθεσε ο υπουργός, δεν διανέμονται από τράπεζες, είναι πρωτοβουλίες πολιτών... κινηματικό χρήμα, LEDS (Local Exchange Trading Systems).
Αυτά τα χρήματα στην Ευρώπη δεν τα κυκλοφορεί το Δημόσιο, είναι άλλο πράγμα».
Αντιδρώντας , η Νέα Δημοκρατία ζήτησε Εξεταστική Επιτροπή για το επίμαχο ζήτημα.
«Ο τότε, αλλά και τώρα Υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης επιβεβαιώνει σήμερα ότι ο πρώην Υπουργός κ. Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο σύστημα παράλληλων πληρωμών, το λεγόμενο I.O.U. και δηλώνει ότι συμφωνούσε μαζί του.
Επιβεβαιώνει ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε και συντόνιζε τις κινήσεις Βαρουφάκη. Αυτό που ξεχνά να πει ο κ. Τσιρώνης είναι ότι το σύστημα προετοιμαζόταν για να τεθεί σε εφαρμογή μόλις κλείσουν οι τράπεζες.
Άλλωστε, ο κ. Βαρουφάκης έχει υποστηρίξει ότι “το σύστημα θα ήταν σε ευρώ, αλλά μπορούσε εν μια νυχτί να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή”. Η Εξεταστική Επιτροπή γίνεται πιο αναγκαία από ποτέ», ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης