Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο ESM προτρέπει την Ελλάδα να προχωρήσει στρατηγικά στην έξοδό της στις αγορές

Reuters: Ο ESM προτρέπει την Ελλάδα να προχωρήσει στρατηγικά στην έξοδό της στις αγορές
Eίναι σημαντικό να υπάρξει μία μακροπρόθεσμη στρατηγική για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές
Η Ελλάδα πρέπει να αναπτύξει μια στρατηγική για την επιστροφή της στις αγορές δανείων πριν από την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης που ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018, τόνισε ο επικεφαλής του ESM Klaus Regling σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του σημερινού (10/7) Eurogroup όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.
Ο κ. Klaus Regling δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «τα διδάγματα από τις επιτυχημένες επιστροφές στις αγορές χωρών που επίσης βρίσκονταν σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στο παρελθόν, όπως η Ιρλανδία, η Κύπρος και η Πορτογαλία, μπορούν να αποτελέσουν σημεία αναφοράς για την Ελλάδα.
Τόνισε, δε, ότι είναι σημαντικό να υπάρξει μία μακροπρόθεσμη στρατηγική για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.
Ο κ. Regling εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί πολλά χρήματα όταν βγει στις αγορές, καθώς θα έχει πρωτογενή πλεονάσματα.
O επικεφαλής του ESM σημείωσε ότι άλλες χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος - επέστρεψαν στις αγορές «πολύ πριν» από το τέλος των προγραμμάτων τους, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανό κενό στη χρηματοδότηση.
Επίσης σημείωσε ότι η Ελλάδα, με εξαίρεση το 2014, απουσίαζε από τις αγορές από την κρίση του χρέους της ζώνης του ευρώ το 2009.
Συνεχίζοντας τόνισε ότι είναι σημαντικό να αναπτύξει η Ελλάδα μια στρατηγική επιστροφής στις αγορές, την οποία και να επικοινωνήσει.
Δεν είναι σοφό να περιμένει το τέλος του προγράμματος.
Οι αγορές πρέπει να πειστούν για το ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο βήμα αλλά και για το ότι συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης