Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Τα ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη στηρίζουν την αξιολόγηση «Aa1» για τον EFSF

tags :
Moody’s: Τα ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη στηρίζουν την αξιολόγηση «Aa1» για τον EFSF
Η Ελλάδα (Caa2, θετικό outlook) είναι μακράν ο μεγαλύτερος δανειολήπτης του EFSF, με δάνεια ύψους 130,9 δισ. ευρώ ή σχεδόν 75% του συνολικού δανεισμού 
Τα κράτη της Ε.Ε. με ισχυρό πιστωτικό προφίλ στηρίζουν την αξιολόγηση «Aa1» για τη μακροπρόθεσμη («P-1» η βραχυπρόθεσμη) πιστοληπτική ικανότητα του EFSF (European Financial Stability Facility’s), σύμφωνα με όσα αναφέρει στην σχετική της έκθεση η Moody’s, η οποία εκτιμά πως είναι απίθανο η αθέτηση πληρωμών ενός κράτος να επηρεάσει τον Μηχανισμό.
Η αξιολόγηση του EFSF συνδέεται στενά με αυτή των βασικών εγγυητών του, δεδομένης της έλλειψης ιδίων κεφαλαίων και των στενών οικονομικών και χρηματοπιστωτικών δεσμών στη ζώνη του ευρώ.
Η φερεγγυότητα των εγγυητών είναι υψηλή και όλες οι εκκρεμείς εκδόσεις του EFSF καλύπτονται πλήρως από εγγυήσεις των κρατών με αξιολογήσεις «Αaa» και «Aa», σημειώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, επισημαίνοντας ότι παρά τα νέα προγράμματα χρηματοδοτικής συνδρομής του ESM από το 2012, η δέσμευση των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ για το EFSF παραμένει ισχυρή.
Η Ελλάδα (Caa2, θετικό outlook) είναι μακράν ο μεγαλύτερος δανειολήπτης του EFSF, με δάνεια ύψους 130,9 δισ. ευρώ ή σχεδόν 75% του συνολικού δανεισμού του θεσμικού οργάνου, δηλαδή 174,6 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης