Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Το ράλι του ευρώ έναντι του δολαρίου δεν θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα

Nomura: Το ράλι του ευρώ έναντι του δολαρίου δεν θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα
Η Nomura αναμένει προσωρινή διόρθωση στο ευρώ έναντι του δολαρίου
Το ευρώ μπορεί να είναι ο «βασιλιάς των πάντων» αυτή τη στιγμή, αλλά δεν είναι όλοι πεπεισμένοι ότι το ράλι μπορεί να συνεχιστεί.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Bilal Hafeez της Nomura συστήνει στους επενδυτές να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους παρά να γίνονται περισσότερο άπληστοι και να «στοιχηματίζουν» σε περαιτέρω ισχυροποίηση.
Το ευρώ έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 6% έναντι του δολαρίου, από τότε που η Nomura έδωσε σύσταση «buy» για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, πετυχαίνοντας υψηλά 14 μηνών νωρίτερα σήμερα (12/7/2017).
Ο κ. Hafeez επισημαίνει ότι «μια τέτοια απότομη κίνηση είναι σπάνια», με περαιτέρω κέρδη γενικά να συμβαίνουν μόνο κατά τη διάρκεια μιας απόσβεσης από μια κρίση ή όταν η νομισματική πολιτική μεταξύ των ΗΠΑ και της ευρωζώνης αποκλίνει απότομα.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η πορεία του ευρώ θα αντιστραφεί τελείως.
Η Nomura εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχουν παράγοντες που θα επιβαρύνουν το δολάριο και θα υποστηρίξουν το ευρώ μακροπρόθεσμα, αλλά προς το παρόν αναμένει μια παύση στη ισχυροποίηση του ευρώ, ή ακόμα και μια διόρθωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης