Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις 14 Ιουλίου 2017 θα ξεκινήσει η γεώτρηση της Total στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ

Στις 14 Ιουλίου 2017 θα ξεκινήσει η γεώτρηση της Total στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ
Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί καμία παρενόχληση από τουρκικά πλοία ή αεροσκάφη, παρά την πολεμική ρητορική της Άγκυρας
Σε εξέλιξη βρίσκονται όλες οι προεργασίες για την πολυαναμενόμενη γεώτρηση της κοινοπραξίας Total-Eni στο κοίτασμα «Ονισήφορος» της Κύπρου, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει μεθαύριο 14 Ιουλίου.
Το πλωτό γεωτρύπανο της κοινοπραξίας West Capella κατέπλευσε σήμερα (12/7) στη 01:30 τα ξημερώματα στο σημείο που έχει επιλεγεί να γίνει η γεώτρηση.
Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί καμία παρενόχληση από τουρκικά πλοία ή αεροσκάφη, παρά την πολεμική ρητορική της Άγκυρας.
Την ίδια ώρα, πτήσεις έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 8:00 το πρωί σήμερα τα ελικόπτερα της εταιρείας που έχουν μισθωθεί από την κοινοπραξία, για να πλαισιώνουν τη γεώτρηση λειτουργώντας υποστηρικτικά προς το West Capella, έχοντας ως βάση το αεροδρόμιο της Λάρνακας.
Παράλληλα, ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας ξεκίνησαν το μεσημέρι πτήσεις εξοικείωσης προς την πλατφόρμα, ώστε να είναι έτοιμα για εφαρμογή των σχεδίων που έχουν ήδη εκπονηθεί για μεταφορά ασθενών και άλλες έκτακτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν.
Στην περιοχή της γεώτρησης θα κινούνται σύμφωνα με πληροφορίες τρία υποστηρικτικά πλοία, ένα για ανεφοδιασμό καυσίμων, ένα για λόγους τροφοδοσίας κι ένα για λόγους ασφαλείας, σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε ανάγκη.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης