Πολιτική

Ξαφά: Η κυβέρνηση αναζητά μια κάποια επιτυχία – Για αυτό θέλει την έξοδο στις αγορές

tags :
Ξαφά: Η κυβέρνηση αναζητά μια κάποια επιτυχία – Για αυτό θέλει την έξοδο στις αγορές
Για να βγούμε στις αγορές με χαμηλό κόστος, θα πρέπει η κυβέρνηση να εφαρμόσει όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές είπε η κα.Ξαφά
Την θέση ότι η κυβέρνηση αναζητά μια κάποια επιτυχία και για αυτό θέλει την έξοδο στις αγορές διατύπωσε η οικονομολόγος και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά.
«Για να μειωθεί το spread πολύ περισσότερο ώστε να μπορούμε να βγούμε στις αγορές με χαμηλό κόστος θα πρέπει η κυβέρνηση να δείξει ότι θέλει να εφαρμόσει όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που είναι στο πρόγραμμα.
Και μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει τέτοια βούληση.
Δεν θα πρέπει να προσπαθεί η κυβέρνηση ευκαιριακά να βγει στις αγορές αλλά να αποκτήσει μόνιμη και διατηρήσιμη πρόσβαση» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm η κα.Ξαφά, η οποία άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι αναζητεί κάποια επιτυχία δηλαδή δεν πήρε τίποτα για το χρέος, δεν πήρε τίποτα για το QE οπότε τώρα θέλει τουλάχιστον να βγει στις αγορές για να δείξει ότι έχει κάποια επιτυχία.
«Το να βγούμε ευκαιριακά για 2 ή 3 χρόνια επειδή θα εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία ότι πληρώθηκε η δόση και απετράπη το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και επίσης ότι βγαίνουμε από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος απλώς και μόνο χάρη στην υπερφορολόγηση αυτά δεν είναι στοιχεία τα οποία δίνουν εμπιστοσύνη στις αγορές ότι η Ελλάδα έχει βγει στο ξέφωτο και πια οδεύει σε μια πορεία όπου μπορεί να σταθεί στα δυο της πόδια» είπε η κα.Ξαφά, η οποία συμφώνησε με την άποψη του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα ότι καλό θα ήταν η κυβέρνηση να κάνει κάποιες αποκρατικοποιήσεις παρά να ρισκάρει να βγει στις αγορές.
«Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως για να βελτιώσει το επιχειρηματικό κλίμα, αντίθετα διαρκώς αυξάνει τους  φόρους πράγμα που είναι εντελώς αντιδεοντολογικό εάν επιθυμεί πραγματικά να ενθαρρύνει την ιδιωτική πρωτοβουλία και να αυξήσει τις  εξαγωγές.  
Οι λίγες ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν έχουν γίνει με την πίεση των πιστωτών, οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης τις μποϊκοτάρουν» υποστήριξε η κα.Ξαφά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης