Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σχοινάς (εκπρόσωπος Juncker): Η Ελλάδα κινείται σε σταθερό αναπτυξιακό πρόσημο και η Κομισιόν θα την στηρίξει

Σχοινάς (εκπρόσωπος Juncker): Η Ελλάδα κινείται σε σταθερό αναπτυξιακό πρόσημο και η Κομισιόν θα την στηρίξει
 H ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης. είναι ένα ακόμη βήμα προς την κανονικότητα
Η Ελλάδα κινείται σε σταθερό αναπτυξιακό πρόσημο και η Κομισιόν θα στηρίξει αποφασιστικά αυτήν την οικονομική επανεκκίνηση με πόρους αλλά και τεχνική στήριξη, βάση της συμφωνίας του Εurogroup της 15ης Ιουνίου», υποστηρίζει ο Μαργαρίτης Σχοινάς εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν Jean Claude Juncker.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας λέγοντας ότι η ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης. είναι «ένα ακόμη βήμα προς την κανονικότητα».
Σημειώνει ότι η έξοδος από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος σε συνδυασμό με την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, τη θεαματική αύξηση του τουριστικού ρεύματος και τη συνεχώς βελτιούμενη ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας, επισφραγίζουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
Υπογραμμίζει τη σημασία της ολοκλήρωσης των διαρθρωτικών τομών στο κράτος και την οικονομία και χαρακτηρίζει «τελευταία» ίσως ευκαιρία για τη χώρα, τη δυνατότητα διόρθωσης των στρεβλώσεων και των παθογενειών του παρελθόντος «πολλές εκ των οποίων είναι προς όφελος των εχόντων και σε βάρος των ανέργων και των αδύναμων».
Επισημαίνει δε, ότι όσο πιο πειστική είναι η πορεία των δομικών αλλαγών τους επόμενους 12 μήνες τόσο πιο ευκρινές θα είναι το μέλλον πέρα από τον Αύγουστο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης